Pärnu linna lepingupartner sai trahvi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikastid.
Prügikastid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Keskkonnainspektsioon trahvis Pärnus ebaseaduslikult prügiveoga tegelevat osaühingut Adelan Prügivedu, kelle üks klient on Pärnu linn.


Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni juhtivinspektor Lembit Miil ütles Raadio Pärnule, et 4000kroonine trahv kirjutati Adelan Prügiveo juhatuse liikmele Aivar Krabile, sest tema möödalaskmise tõttu tegutses firma eelmise aasta novembrist saadik jäätmeloata.



Miili ütlust mööda esitas Adelan Prügiveod veebruari keskel taotluse uue jäätmeloa saamiseks, kuid viimased viis kuud on tegutsetud ilma loata.



Miili jutu järgi otsustas keskkonnainspektsioon ebaseaduslikult tegutseva firma jäätmevedu mitte peatada, sest see oleks tekitanud klientidele ebameeldivusi.



Osaühingult Adelan Prügiveod tellib Pärnu linnavalitsus teenust Rohu 58 ning Liiva 8b ja 8d sotsiaalmajadele. Jäätmevedu tellib linnavalitsuse majandusosakond, mille juhataja asetäitja Liivi Vaidla abikaasa Toomas Vaidla töötab Adelan Prügiveod OÜ Lääne-Eesti piirkonna müügiesindajana.



Linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Sigrit Kasemetsa sõnul saab loata tegutsemist pidada väikeseks rikkumiseks. Ta lisas, et linnavalitsus ei teinud sellest väga suurt probleemi ja vaikival kokkuleppel lastakse firmal edasi tegutseda, sest prügi ei või kuhjuda.



Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni jäätmete spetsialist Peeter Oja ütles Raadio Pärnule, et tegemist on piinliku looga, mis heidab varju Pärnu jäätmemajandusega tegelevatele ametnikele. Oja arvates ei tee inimene vahet, kas tegemist on linna või riigi tasandil ametnikega, nendeni jõuab vaid signaal, et jäätmemajanduses valitseb topeltmoraal.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles