Noortekeskuses tutvustatakse õpilasvahetuse võimalusi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipud Brüsselis
Euroopa Liidu lipud Brüsselis Foto: Reuters / Scanpix

Homme kell 13 tutvustatakse Pärnu noorte vabaajakeskuses mittetulundusliku organisatsiooni YFU Eesti, laiahaardelise ja mitmekülgse hariduse ning karjäärivalikute teavitusprogrammi BJÖRK ja programmi Euroopa Noored võimalusi.


Rootsi nädala raames tutvustavad organisatsioonide Eesti-poolsed esindajad YFU Eesti, hariduse ning karjäärivalikute teavitusprogrammi BJÖRK ja programmi Euroopa Noored võimalusi.



YFU (Youth For Understanding) on mittetulunduslik organisatsioon, mille põhitegevuseks on keskkooli õpilasvahetuse korraldamine riikide vahel. YFU missioon on kultuuride tutvustamine, tolerantsi ja üksteisemõistmise kasvatamine vahetu kontakti kaudu teise rahvusega.



„BJÖRK - õpi Põhjamaades!" on Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Põhjamaade saatkondade laiahaardeline ja mitmekülgne hariduse ning karjäärivalikute teavitusprogramm.  Selle eesmärk on tuua Põhjamaad tagasi eestlaste haridus- ja karjäärivalikutesse.



Eesmärk on näidata, et Põhjamaadest on endiselt võimalik saada väga hea ja mitmekülgne haridus ning selleks on paindlikke võimalusi. Programmi eesmärk on olla kasulik infoallikas kõigile, kellel on plaan minna välismaale õppima ja kes otsivad selleks võimalusi.



Euroopa Noored on Euroopa Liidu noorte kodanikuharidusprogramm, mille kaudu toetatakse noorte omaalgatuslikke projekte ja rahvusvahelist koostööd.



Programm on alguse saanud 1988. aastal Euroopa Liidu liikmesriikide sooviga rahastada noorte rahvusvahelist koostööd väljaspool formaalset haridussüsteemi. Programmi eesmärgid on toetada noorte aktiivseks kodanikuks kujunemist laiemas mõttes ning Euroopa kodanikuks olemist kitsamalt; toetada sallivat mõtteviisi noorte hulgas, pöörates erilist tähelepanu sotsiaalse sidususe suurendamisele Euroopa Liidus; suurendada üksteisemõistmist eri kultuuridest pärit noorte hulgas; panustada noorte ettevõtmisi toetavate tegevuste kvaliteedi arendamisse ja noorte valdkonnas tegutsevate organisatsioonide jätkusuutlikkuse tagamisse; toetada koostööd noorte valdkonnas Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles