Kalafarmi kohtuasi jõudis riigikohtusse

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

31. oktoobril on riigikohtu kriminaalkolleegiumil plaanis arutada riigiprokuratuuri kassatsioonkaebust Audru kalafarmi arendajate õigeksmõistmise suhtes. Kohtu koosseisus on riigikohtunikud Hannes Kiris, Eerik Kergandberg ja Lea Kivi.

Mäletatavasti süüdistas riigiprokuratuur põllumajandusministri nõunikuna töötanud Alar Opparit altkäemaksu võtmises ja mõjuvõimuga kauplemises ning AS FjordFresh Holdingu juhatuse esimees Thorben Nielsenit altkäemaksu andmises.

Nii Harju maakohus kui Tallinna ringkonnakohus mõistsid Oppari ja Nielseni neile inkrimineeritud kuritegudes õigeks. Seepeale esitas riigiprokuratuur kassatsiooni riigikohtusse, taotledes kahe alama astme kohtu õigeksmõistvate otsuste tühistamist ja kohtuasja saatmist uuesti arutamiseks Harju maakohtule.

Riigiprokurör Laura Vaik kirjutas kassatsioonis, et prokuratuur vaidlustas Tallinna ringkonnakohtu otsuse, kuna kohus on materiaalõigust kohaldanud ebaõigesti ja oluliselt rikkunud kriminaalmenetlusõigust, kuna kohtuotsuses puudub põhjendus.

Riigikohus ei võtnud menetlusse Oppari ja Nielseni kassatsioone, millega taotleti, et õigusabikulud hüvitaks täies ulatuses riik.

Audru kalafarmi arendusprojekt on uurimis- ja kohtuorganite hambus viiendat aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles