Pärnu noored õpivad poliitikas kaasa rääkima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati said Pärnu ja Södertälje noored kokku Pärnus Raeküla Vanakooli keskuses.
Viimati said Pärnu ja Södertälje noored kokku Pärnus Raeküla Vanakooli keskuses. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa noorte liidu ja Pärnu linna noortekogu liikmed viibivad 21.-29. märtsini noorte demokraatiaprojekti raames Rootsis Södertäljes.


Noorte demokraatiaprojektis osaleb Pärnust 17 noort vanuses 15-20 aastat ja linnavalitsuse noorsoonõunik Reine Tapp ning sõpruslinnast Södertäljest 18 noort. Peale selle on kaasatud 18 noort Liibanonist.



Noored arutavad seminaridel ja töötubades demokraatia ja noorte osalusvõimaluste üle kohaliku poliitika kujundamisel, selgitas Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.



Noortele antakse võimalus avastada nii enda kui teiste identiteeti, arenguvõimalusi ja tänapäeva väljakutseid nii laienenud Euroopa Liidus kui naabrusriikides. Püütakse leida vastust küsimusele, mil moel annab noortel kohaliku elu edendamisel ja kohaliku poliitika kujundamisel kaasa rääkida.



Käesolev on jätk 2008. aastal Pärnus toimunud Pärnu ja Södertälje noorte projektile “Euroopa uute ja vanade riikide mitmekesisus – tee tugeva demokraatia poole”.



Demokraatiaprojekti rahastab Euroopa Komisjoni programm Euroopa Noored.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles