Täna lõpeb vaikus Raba ujulas

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Täna keskpäeval avatakse külastajatele taas Pärnu Raba ujula, edaspidi on ujula avatud tavapärastel aegadel: tööpäevadel hommikul kella kümnest, nädalavahetusel südapäevast.

„Põhiline on see, et ta on jälle lahti,” tõdes Raba ujulas toimetava ujumisklubi Raba juhatuse liige Allan Vainikk. „Eks kevadel saime kogemuse kätte, mida selle maja majandamine tähendab, ja siit see julgus.”

Julguse kõrval avada veel aasta eest hinge vaakunud ja lõpliku kinnipanemise ohus olnud ujula on omajagu optimismi. Nii selles suhtes, et päevas leiab tee Raba ujulasse 70–80 harrastussportlast, kui selles, et Pärnu ujulata koolid teeksid peale algklasside kohustusliku ujumise algõppe osa kehalise kasvatuse tunde Raba ujulas.

Tulest kahjustatud võimlaga Rääma kooliga on kokkulepe selles vallas juba olemas, Ülejõe gümnaasiumiga räägitakse veel läbi.

„Võib-olla kõneleme ka vabakooliga ja ehk mõni kesklinna koolgi mõtleb sellele. Kui vaadata kaarti, siis kesklinnast on siia üpris otsetee,” märkis Vainikk.

Ehkki ühenduse koha pealt Pärnu bussiliikluse ümberkorraldused Raba ujulale suuri muutusi kaasa ei toonud ehk bussiga saab küll ujula lähedale, ent mitte otse selle ukse ette, on siin loota olukorra paranemist. Nimelt on linnavalitsus klubile mõista andnud, et võimatu pole kohandada praegusi sõidumarsruute nii, et mõni õhtune buss teeks Ehitajate teelt haagi Raba ujula ette.

„Ajaliselt oleks see lühike, aga annaks inimesele võimaluse, et pärast 1,5–2 tundi ujumist saaks mugavalt bussiga tagasi koju,” märkis ujumisklubi Raba juhatuse liige.

Niisama tähtis on ujumist hindavatele harrastussportlastele Ehitajate tee ja Lennuvälja tee ääres kohe-kohe valmiv kergliiklustee. Tänu sellele on Raba ujula linnast pea igast paigast maksimaalselt pooletunnise jalgrattasõidu kaugusel. Seda muidugi seni, kuni heitlik Eesti ilm rattasõitu lubab.

Raba ujula materiaalse kestmise eest jõudumööda hea seismise on enda kanda võtnud Pärnu linn, mis on toetanud ja valmis edaspidigi toetama ujula tööd 1200 euroga kuus.

Kõige suurem ujula sponsor on Pärnu EEK, mis hoone omanikuna ei küsi ujula kasutamise eest sentigi renti.

Ujulale oleks valmis abikätt ulatama Pärnumaa omavalitsuste liitki. Ent nagu liidust öeldi: nende poole ei ole keegi pöördunud, mistõttu pole olnud põhjust abistamist arutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles