Ringluspood otsib uut asukohta

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aktiviseerimiskeskuse Tulevik kauplus Ringluspood suleb projektitoetuse lõppemise tõttu oktoobris uksed ja otsib tegevuse jätkamiseks kauplemispinda.

Ringluspood avati 2009. aastal 1. novembril Pärnus aadressil Vee 2.

Kauplusetöö oli osa suuremast Euroopa Liidu sotsiaalfondi rahastatavast pikaajaliste töötute aktiviseerimis- ja koolitusvõimalusi toetanud projektist “Arenev aktiviseerimiskeskus”, mis kestis kolm aastat ja lõpeb seega käesoleva aasta novembris.

Kaupluseruume üüriti Pärnu linnalt, üürileping lõpeb 31. oktoobril. Aktiviseerimiskeskuse juhataja Mirjam Vabriti sõnutsi ei suudeta nii suuri ruume ilma projektitoetuseta poe omatuludega katta ja sellepärast vaadatakse praegu ringi uute ruumide järele.

Ringluspood on kolm aastat toiminud hea näitena taaskasutusest: kaupluses müüakse linnakodanike annetatud raamatuid, majapidamiskaupa ja mööblit, mida Tulevikus rehabilitatsiooniteenust saavad töötud korralikumaks kohendavad. Poes tegutseb väike õmblusstuudiogi, kus töötud on tekstiilijääkidest uusi tooteid õmmelnud.

“Tundub, et linnarahvale on meie poodi vaja, sest päris heas korras asju annetatakse pidevalt ja ostetakse samuti,” pidas Vabrit Ringluspoe tegevust jätkamist väärivaks. “Ostavad inimesed, kes soovivad odavalt sisustada tudengikodu või üürikorterit, vajavad mööblit suvilasse-garaaži või tahavad niisama soodsa hinnaga mööblit soetada.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles