Skautlik matkamäng pani oskused proovile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skautliku matkamängu noorimad osalejad olid lasteaia Pillerpall kasvandikud, kes läbisid vapralt kümnekilomeetrise distantsi.
Skautliku matkamängu noorimad osalejad olid lasteaia Pillerpall kasvandikud, kes läbisid vapralt kümnekilomeetrise distantsi. Foto: Ants Liigus

Laupäeval Pärnus ja linna ümbruses 22. korda toimunud skautlik matkamäng meelitas rajale nii lasteaialapsi kui kogenud matkaselle.

Noorimad matkajad olid seekord Pärnu Pillerpalli lasteaia viimase rühma kuueaastased lapsed, kellele tänavune skaudimatk polnud sugugi esimene: mullugi tegid mudilased retke vapralt kaasa.

Pärnumaa skautluse edendaja Tarmo Oidekivi, kelle eestvõttel tema tütre lasteaiarühm matkal osales, ütles, et pisikesed olid kümne kilomeetri pikkusel rajal väga tublid. „Kui lõuna paiku, mil lastel tavaliselt uneaeg on, tuju veidi langes, siis lõunasöök tõmbas kõik jälle käima,“ lausus ta.

Nagu kõigil kolmel matkarajal pidid pisikesed osalejadki orienteeruma ja lahendama kontrollpunktides ülesandeid. Nii tuli näidata teadmisi esmaabi kohta, tunda looduses taimi, läbida velokardil vigursõidurada, panna kokku pusle ja valmistada nöörredel.

„Kui osas punktides tuli lapsi natuke aidata, siis esmaabi andmisel ja nöörredeli kokkupanekul said nad hakkama iseseisvalt, ilma täiskasvanute sekkumiseta,“ kiitis Oidekivi kõige pisemaid matkaselle.

Põhikoolieas matkajad said valida 15–20 kilomeetri pikkuse võistlusraja ja vanemad 25–30kilomeetrise distantsi. Rajale mindi kolme- kuni kuueliikmelistes võistkondades.

Teekond algas Raba ujula juures ja viis osalejad Rääma raba kaudu Kaubajaama, Niiduparki, Jaansoni rajale ja lõppes Kaitseliidu maja juures kesklinnas.

Pikematelgi radadel tuli lahendada mitmesuguseid ülesandeid: anda esmaabi, teha sõlmi, läbida seiklusrada, süüdata patarei ja toiduainete abil lõke ning kasutada muidki matkatarkusi.

Matkamängu korraldaja, Tori gaidi Mari-Liis Keskpaiga sõnade järgi läks rajale ligi sadakond matkaselli, kellest pikima distantsi läbinud jõudsid sihtpunkti alles õhtupimeduses.

„Ehkki nii mõnelgi olid finišis jalad villi hõõrutud, jäid osalejad oma jutu järgi matkaga väga rahule,“ märkis Keskpaik.

Matkamängu korraldas Pärnumaa skautide ja gaidide malev, ettevõtmise eestvedajad olid Tori gaidid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles