Halinga piimafarm nõuab Terelt raha

Teet Roosaar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halinga piimafarm.
Halinga piimafarm. Foto: Mailiis Ollino

Harju maakohus võttis menetlusse Halinga Piimajõe farmi poole miljoni euro suuruse hagi Oliver Kruudale kuuluva AS Tere vastu, nõude aluseks on üle 800 tonni Terele müüdud toorpiima.

Halinga farmi omaniku Raul Peetsoni sõnul sai AS Tere Halinga Piimajõe farmist eelmise aasta veebruaris kolme nädala jooksul 803 120 kg toorpiima, mille eest ta pidanuks tasuma 244 130 eurot. Koos rohkem kui aasta jooksul kogunenud viivistega oleks nõudesumma veidi üle 710 000 euro. Menetlusökonoomikast lähtudes esitati viivisnõue osaliselt, mis koos põhinõudega moodustab pool miljonit eurot.

"Nii piimatootjad kui põllumajandustootjad laiemalt on praegu kriisiolukorras, kus igaüks tõmbab tekki enda poole ja kõigile ei jagu. Meie majanduslik olukord oleks hoopis teist nägu, kui Tere kokkulepetest kinni peaks ja tehtud töö eest ette nähtud tasu ei peaks kohtu abil välja nõudma," selgitas Peetson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles