Rõõmsate laste festival innustab lapsi liikuma

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. juulil avaneb lastel Rannapargis hea võimalus tutvuda erinevate spordialadega ja saada näpunäiteid oma ala asjatundjatelt.
23. juulil avaneb lastel Rannapargis hea võimalus tutvuda erinevate spordialadega ja saada näpunäiteid oma ala asjatundjatelt. Foto: Katrina Tang

23. juulil toimub Pärnu Rannapargis rõõmsate laste festival, kus on hea võimalus tutvuda eri spordialadega ja saada näpunäiteid oma ala asjatundjatelt.

Festivali peakorraldaja Kati Ruubeli sõnutsi on festivali üks eesmärk avardada mängulise päeva kaudu laste silmaringi ja innustada neid aktiivselt liikuma. „Festivali jooksul on võib tutvuda spordialadega, kõike ise proovida, uurida ja kogeda,” rääkis Ruubel. “On oluline, et lapsed leiaksid endale meelepäraseima aktiivse liikumise viisi. Loodan, et lapsed innustuvad uutest hobidest, tegevustest ja eeskujudest.“

Ühe olulisema tegevusena festivalil tõid korraldajad esile joogat, mis pakub vaheldust pingelistele võistleva iseloomuga hobidele ja spordialadele. Joogatreenerid Kristel Tammin ja Triin Mändmets kutsuvad joogaga tutvuma 5-12aastasi lapsi.

Tammin rääkis, et peale füüsilise vormi arendab jooga vaimseid väärtusi, näiteks meelerahu, julgust ja hoolivust. “Täiskasvanute joogast tuntud asenditele ja mediteerimisele lähenetakse lastejoogas mänguliselt, loovalt ja vabalt,” kirjeldas Tammin.

Veel saavad lapsed oma vanematega kätt proovida korvpallis, sõudmises, maadluses ja jalgpallis, samuti tutvuda eksptreemspordiga.

Vapruse klubi teeb festivali spordialale jalgpalli osavusrajad ja pakub võimalust harjutada täpsuslööke. Lapsi juhendavad klubi treenerid. Korvpallurid eesotsas Kristjan Kanguriga kutsuvad harjutama vabaviskeid ja mängima “Viit miinust”. Maadlejad näitavad matil võtteid ja nippe.

Pärnu Kalevi sõudeklubi sportlased ja noored treenerid võtavad üritusele kaasa sõudeergomeetri. Samuti on korraldajad kutsunud lapsi tervitama sõudmise Euroopa meistrid.

Festival on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles