Suur-suur galerii ja video: tuhatkond spordisõpra lustis Häädemeeste luidetel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Rannametsa külas Häädemeeste vallas Kahe Silla klubi kolmikürituse avaetapp luitejooks, mis kevadekuulutajana avas Pärnumaa liikumishooaja.

Joosti nagu mitmel korral varemgi 8,3kilomeetrisel mitmekesisel maastikurajal. Esimene kilomeeter läbiti asfaldil, teine–kolmas kilomeeter pinnasel ja pärast seda kulges distants metsas.

Esmaste andmete kohaselt võttis üritusest osa ühtekokku 1168 spordisõpra: 600 luitejooksul, 105 käijat-kepikõndijat ajavõtuga luiteretkel ja 85 ajavõtuta retkel, 67 koertekrossil, 36 koerte luiteretkel ja 275 draakoni lastejooksudel.

8,3kilomeetrisel luitejooksul võidutses ajaga 28.44 Nõmme kergejõustikuklubi jooksja Leonid Latsepov.

Teisena finišeerus resultaadiga 29.48 pärnumaalane Timmo Jeret ja kolmandaks platseerus 29.54ga Franko Reinhold. 

„Rebisin konkurentidel eest pärast kolmandat kilomeetrit, mil rada pööras luitemännikusse. Kõige raskem oli joosta konarlikku ja tehnilist maanteeserva pidi,“ rääkis murdmaajooksu meistrivõistlusteks valmistuv Latsepov. 

Naistest oli ajaga 33.13 kiireim pärnulanna Birgit Pihelgas. Teine oli mullune pronks Liliana Torn (36.00) ja kolmandana ületas finišijoone Minna Kuslap (36.34).

"Mulle meeldib väga, et luitejooksusuguseid krossijooksuvõistlusi korraldatakse. Valmistun Eesti meistrivõistlusteks ja siin oli hea võimalus end proovile panna,“ kommenteeris võidukas Pihelgas.

Luitejooksu kavva kuuluvad omanäolised koertekross ja -retk. Osalejatest pea kolmandik tuli väljastpoolt Pärnumaad. 

Seitsmendat aastat toimunud 5,4kilomeetrise koerte luitekrossi võitis 17.56ga Jan Õiglane Samojeedi koera Harry Potteriga Lumeingli kennelist. Teisena finišeerusid Tarvo Siim ja beauceron Frosty Charm Fute Fafnir (19.27). Kolmandana lõpetas Ülari Kais, kel Weimari linnukoera Esteliga kulus raja läbimiseks 19.33.

Naiste võitjaks tuli ajaga 19.49 eelmise aasta liider Astrid Mai Barsegjan koos jooksupartneri Siberi haski Ellerdona Thalaga. Teise koha saavutasid Merilin Jürisaar ja Siberi haski Bella 22.27ga ja kolmandaks platseerusid Kadi Merivälja-Salumets ja Weimari linnukoer Cover ajaga 22.47.

Täpsemaid tulemusi igas klassis näete siit!

“Tegu on populaarse spordisündmusega,” arvas ürituse korraldaja Vahur Mäe. “Ilmselt sellepärast, et pikk talv on seljataga. Saab varakevadel väljas olla ja tekib mõnus fiiling. Enamik Eesti spordiüritusi on seotud mõne asula või keskusega. Luitejooks eristub selles suhtes ülejäänud spordivõistlustest: metsas pannakse püsti küla, märgitakse rajad ja sinna tuleb kokku umbes 1500 inimest. Sellelaadset ei leia kusagilt mujalt. Korraldusse panustab üle 100 vabatahtliku.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles