Vahenurme kandi talud varustati viitadega

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaheka juhatuse liige Ludmilla Kodasma elab külas 1982. aastast ja juhib kohalikku külaraamatukogu.
Vaheka juhatuse liige Ludmilla Kodasma elab külas 1982. aastast ja juhib kohalikku külaraamatukogu. Foto: Ants Liigus

Halinga vallas Vahenurme piirkonnas leiab uustulnuk nüüd hõlpsamini üles otsitava talu, sest kõik suuremad talumajapidamised varustati ühtses stiilis nimeviitadega.

Vahenurme külaseltsi Vaheka hakkajad liikmed kirjutasid aasta eest kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) tegevussuuna “Küla nähtavaks” raames projekti ja saadud raha eest on nüüd suurem osa talusid oma teeotsa üles pannud kenad ühtses stiilis puidust valmistatud viidad.

Vaheka juhatuse liige Ludmilla Kodasma ütles, et üle poolesaja talusildi valmistamine läks maksma üle 300 euro ja viida ülespanek jäi elanike enda mureks. “Mõni pani kuuri külge, mõni puu külge, mõni tegi viidapostile uhke aluse, on neidki, kes veel pole viita üles panna jõudnud,” rääkis Kodasma.

Peale viitade küsiti kirjutatud projektis raha seltsi ja piirkonda tutvustava infovoldiku tarbeks. Seltsimaja ette kuuserea kõrvale paigaldati puidust laud pinkidega, mis on mõeldud turistide puhke- ja oma küla inimeste kokkusaamiskohaks. Samas on koht suurele külakaardile, mis kohe-kohe üles riputatakse.

Vahenurme külaselts on tegutsenud 2003. aastast, sinna kuulub 24 liiget. Selts on korraldanud heakorratalguid, rajanud külaplatsi, jalgpalli- ja võrkpalliväljaku, laste mänguplatsi ja bussiootekoja. Leader-projekti abil soetati seltsile murutraktor, millega kõiki neid väljakuid hooldada. Koolituste ja muu tegevuse tarvis osteti projektor ja sülearvuti.

Rekonstrueeritud seltsimajas korraldatakse eakate kokkusaamisi, mängitakse koroonat ja lauatennist, tehakse trenni. Kodasma sõnade kohaselt mahutab seltsimaja 30–40 inimest ja seal on peetud suuremaid sünnipäevi ja väiksemaid pulmi. Maja lubatakse kasutada külanoortelgi, kel peagi tuleb seal stiilipidu.

“Tuleval aastal tahame tähistada Vaheka kümne aasta juubelit,” märkis Kodasma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles