Enamik poode müüs kümnenda klassi õpilasele alkoholi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett
Alkoholilett Foto: Elmo Riig / Sakala

Kümnenda klassi õpilasele müüdi enamikus Mai rajooni kauplustes õlut ja suitsu, selgus Pärnu ühisgümnaasiumi õpilaslehe Haamer korraldatud eksperimendist.


Ühisgümnaasiumi 16aastane õpilane Henri püüdis kooli lähedal asuvatest kauplustest ja teistest müügikohtadest alkoholi ja sigarette osta nii sügisel kui kevadel. Kui sügisel õnnestus tal kaup kätte saada pooltest kauplustest, siis kevadel keeldus müügist vaid üks müügikoht viiest.



Ühisgümnaasiumi vastas asuvast Mai kauplusest õnnestus Henril õlut osta vaid sügisel. Kevadel talle sealt õlut ei müüdud. Henri arvates võis põhjuseks olla see, et ta oli katsele eelnenud vahetunnil koos hulga klassivendadega poest süüa ostmas käinud ja kooliõpilasena müüjale silma jäänud.



R-kioskist õpilane sügisel midagi osta ei proovinud. Kevadel müüdi talle sealt pakk suitsu, rahuldudes dokumendi kontrollimise asemel noormehe kinnitusega, et ta on 18aastane.



GT tanklast sügisel Henrile õlut ei müüdud, kuid kevadel sellega probleeme ei olnud. Alkoholipoest Eluvesi müüdi noorukile õlut nii sügisel kui kevadel. Maxima hüpermarketist keelduti sügisel Henrile alaealisele keelatud tooteid ilma dokumendita müümast, kevadel lahkus ta sealt pudeli vahuveiniga.



Eksperimendi käigus kogutud ebaseaduslikud ostud andsid noored endi väitel ühele asotsiaalse väljanägemisega inimesele, kes kingituse suurima heameelega vastu võttis.


Kirjutis “Kust saaks kooli ajal viina?” on avaldatud õpilaslehe Haamer märtsinumbris. Politseinikud võivad selle soetada viie krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles