Raeküla vana koolimaja remonditakse saastekvoodi rahaga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla vanakooli keskus.
Raeküla vanakooli keskus. Foto: Urmas Luik

Vabariigi valitsus andis keskkonnaministrile volituse lisada riigi investeerimisskeemi raames renoveeritavate hoonete nimekirja täiendavalt 24 hoonet, ainsana Pärnumaalt on selles nimekirjas Raeküla Vanakooli keskuse maja. Hooned renoveeritakse saastekvoodi müügitulust saadava rahaga.

“Riigi Kinnisvara Aktsiaselts on teinud nii head tööd, et 446 hoone renoveerimine on õnnestunud valmis saada palju säästlikumalt, kui algselt planeeriti ja kokkkuhoitud raha on võimalik kasutada täiendavate hoonete energiasäästlikumaks muutmisel. Pikendame tööde valmimise tähtaega aasta võrra, see annab võimaluse lisada soojapidavamaks saavate hoonete nimekirja näiteks Estonia teatri ja Eesti Draamateatri,” selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Tema sõnul on suurem soojapidavus ja väiksem energiakulu tähtis ka avaliku sektori hoonete ülalpidamiskulude kokkuhoiuks.

Eesti on siiani kokku sõlminud 21 kokkulepet eri riikide ja firmadega riigi lubatud heitkoguse ühikutega kauplemiseks. Kokku koos täna lisandunud hoonetega renoveeritakse saastekvoodi müügitulude eest 505 riigi ja kohalike omavalitsuste hoonet, neist 446 puhul on tööd juba lõpetatud.

Hoonete renoveerimist korraldab Riigi Kinnisvara Aktsiaselts koos renoveeritavate hoonete omanikega ja projektide elluviimise eest vastutab rahandusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles