Jääfestival pälvis Lääne-Eesti turismiteo auhinna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toimuv jääfestival tõmbab ligi nii suuri kui väikeseid.
Pärnus toimuv jääfestival tõmbab ligi nii suuri kui väikeseid. Foto: Ardi Truija

Neljapäeval Kuressaares toimunud Lääne-Eesti turismi aastakonverentsil kuulutati esimest korda välja regiooni parimad turismiteod ja -arendajad, mõlemas kategoorias valiti välja kaks võitjat.

Aasta turismiteo tiitli pälvisid Pärnu jääfestival ja Haapsalus toimuv joogafestival.

„Pärnu jääfestival on üheksapäevane tugev madalhooaja festival, mis saavutas 2012. aastal maagilised 20 000 külastajat. Jääfestival paistab silma suure koostöövõrgustikuga, hõlmates üle 90 koostööpartneri ja on saanud nähtavaks ka välisturgudel,“ ütles žürii liige Kaire Ilus SA Pärnumaa Turismist.

„Joogafestival jäi aga silma seetõttu, et toob mitme päeva jooksul regiooni arvukalt tervislikust elulaadist hoolivaid inimesi. Joogafestivalil on suur potentsiaal laieneda hooajavälisele perioodile. Festival oma olemuselt sobib väga Lääne-Eesti regiooni, kuna joogaõpetuse holistiline lähenemine tervisele toetab senise kuurorditraditsiooni jätkamist,“  sõnas Ilus.

Aasta turismiarendaja tiitli pälvisid Väinamere Liinid OÜ ja OÜ Matkavekka Eesti.

Väinamere Liinid paistsid eriliselt silma just oma modernsete, mugavate ja ökonoomsete parvlaevadega. Käepärane broneerimissüsteem on andnud uue tõuke saarte ja mandri vahelisele liiklusele.

Matkavekka lennutas 68kohalise lennukiga Soome turiste Kuressaarde ja Pärnusse Soome eri linnadest. Sellise lennutoote turule tulek ja turule jäämine sai võimalikuks ainult tänu kohapealsete koostööpartnerite kaasabile. „Lendude organiseerimine on olulise tähtsusega mõlemale sihtkohale turismiarengu seisukohalt ja samuti mõlema lennujaama edasistes arengutes,“ toonitas Kaire Ilus.

Mõlemasse kategooriasse oodati nominente, kes olid eriliselt silma paistnud just 2012.aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles