Pärnumaa väikekooli lapsed õppisid uue projekti abil merebioloogiat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merebioloog Jüri Tenson.
Merebioloog Jüri Tenson. Foto: Urmas Luik

Mere rannal asuva väikese Lindi lasteaia-algkooli lapsed on esimesed Pärnumaal, kes said osa merebioloogia õppest: koos Pärnu loodusmaja merebioloogist juhendaja Jüri Tensoniga käidi mere ääres ja metsas ning õpiti, mida põnevat kodurand ja -meri endas peidavad.

Nii mõnegi inimese lähem tutvus kalaga piirdub forelli ja lõhega kaupluseletil. Pärnu loodusmaja ja keskkonnainvesteeringute keskuse algatatud merebioloogia õppeprogrammis osalevad Lindi lapsed löövad oma teadmistega pahviks aga enamiku täiskasvanutest, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Mul on eriti hästi meeles see, kui me olime õues, otsisime lume pealt jälgi ja mina leidsin lumegeko jäljed," meenutas üheksa-aastane Emily Moorits.

Õpiti sedagi, kuidas merel ellu jääda, ja mõõdeti prügi kogust, mis mererandades vedeleb.  Juhendaja Jüri Tensoni kalaõpitoas said selgeks nii suured  kui  väiksed kalad.

Praegu osalevad merebioloogiaõppes Pärnu ühisgümnaasiumi esimese klassi lapsed, kuid uksed on avatud kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles