Teatejooksul startis ligi 1000 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevusliku teastejooksu starti tuli ligi 100 last.
Heategevusliku teastejooksu starti tuli ligi 100 last. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna pärastlõunal kihas Pärnu Vallikääru aas heategevuslikule teatejooksule tulnud koolilastest. Neljandat korda samal ajal Eesti 18 linnas toimunud jooksul ei väärtustatud võitu küll auhindadega, aga pingutati sellegipoolest, kuidas kellegi jaks lubas.


Pärnu linna ja maakonna koolidest tuli teatejooksule 110 võistkonda.



“Kuigi täna auhindu ei jagata, tulid meie lapsed õhinal jooksma,” rääkis Pärnu ühisgümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Linda Sipelgas. “Heategevuslikul teatejooksul osalemine on ju prestiiži küsimus.”



Enne starti tervitas noori jooksjaid maavanem Toomas Kivimägi, kes ütles oma lühikeses sõnavõtus, et sportlik inimene on kõige ilusam inimene. Sõudekorüfee Jüri Jaanson soovis kõigile mõnusaid sportlikke elamusi ja seejärel viis Euroopa meister Allar Raja jooksjaterivi soojendusringile.



Veidi enam kui tunniga olid üksteiselt mõõtu võtnud viiendate kuni üheksandate klasside poisid ja tüdrukud ning kohtunikud võisid hakata kokkuvõtteid tegema.



Linna koolidest oli kõige aktiivsem osaleja Ülejõe gümnaasium kümne võistkonnaga. Rääma põhikool pani välja kaheksa, Koidula gümnaasium seitse ja väike vabakool kuus jooksuseltskonda. Maakoolidest olid tublimad Paikuse, Tori ja Uulu põhikool.



Küsimuse peale, mis vägi ajas ligi 1000 koolinoort Vallikääru aasale jooksma, kostis Pärnumaa spordijuht Kaiu Kustasson: “Need poisid ja tüdrukud andsid jooksuga oma panuse, et aidata õnnetuses liikumisvõime kaotanud lapsi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles