Roheliste rattaretk tõi Pärnumaale üle 2000 matkaja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu toimunud Roheliste rattaretk.
Tänavu toimunud Roheliste rattaretk. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile lõppenud 20. roheliste rattaretk "Kuidas elad, Luitemaa?" tõi nädalavahetuse jooksul Lõuna-Pärnumaa teedele üle 2200 loodushuvilise eestimaalase.


Rattaretkelised väntasid 199 kilomeetrit Lõuna-Pärnumaa teid ning läbisid suurima hulga kaitsealasid rattaretkede ajaloo jooksul, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Eile rattarüütliks löödud Heino Kotkas oli kohal 18. korda, et avastada paiku, kuhu autoga ligi ei pääse. "See on väga lahe üritus. Soovitan kõigile," sõnas Kotkas.

Rattarüütli tiitel on tunnustus nii järjepideva osavõtu kui abivalmiduse eest. Tänagi pidi Heino Kotkas rüütliks löömise tseremooniale peaaegu hilinema, sest aitas kaasmatkajal mahatulnud rattaketti tagasi panna.

Nii nagu on kahekümne aasta jooksul muutunud elu Eestimaal, on muutunud rattaretkede sisu.

"Viis esimest aastat oli retk puhtalt poliitiline. Fosforiidisõjad, siis Eesti piiride küsimus, Vene sõjavägi välja. Hiljem muutus see rohkem keskkonnaalaseks, meil on väga palju selliseid teemasid olnud," rääkis rattaretke korraldaja Aarne Valmis.

"Sel aastal näiteks rääkisime Euroopa Liidust, kas see on meile hea või paha looduse seisukohalt. Aga kindlasti on see rattaspordi propageerimine," lisas ta.
 
Peale põnevate paikade külastamise ja nende kohta teadmiste kogumise mahtus rattaretkeliste päevakavva debatte, kontserte ja filmiõhtuid, aga ka mitmesuguseid töötube, muu hulgas võis näiteks õppida pikendama oma T-särkide eluiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles