Pärnusse lisandub 15 pakendijäätmete kogumiskohta

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendikonteiner. .
Pakendikonteiner. . Foto: Margus Ansu.

Pärnu saab juurde 15 jäätmepunkti, kuhu võib ära anda puhtad ning kuivad kartong-, metall-, klaas- ja plastpakendid, ühtekokku on linnas siis 90 kogumiskohta.


Pärnu linnavalitsus korraldab avalikuks kasutamiseks mõeldud konteinerid ümber tulenevalt pakendiseaduse muudatusest, mis kehtestab nõuded pakendijäätmete kogumiskohtade sagedusele, teavitas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.



Vanapaberikonteinerite arv väheneb, sest pakendeid koguvate organisatsioonide kohustus on elanikult tasuta tagasi võtta ainult pakendeid, mitte ajalehti ja ajakirju, seetõttu loobutakse teenuse osutamisest endisel kujul.



„Kahjuks ei ole linnavalitsusel rahalisi vahendeid, et tagada vanapaberi kogumine senises mahus. Seetõttu oleme sunnitud avalikuks kasutamiseks mõeldud vanapaberikonteinerite arvu vähendama,“ selgitas Pärnu linnavalitsuse jäätmespetsialist Katri Sutt.



Vastavalt Pärnu linna jäätmehoolduseeskirjale on kohustuslik omada eraldi vanapaberi ja kartongi kogumiseks konteinerit, kui elamumaa sihtotstarbega kinnistul on kaheksa või enam korterit, v.a juhul, kui elamus on tahkekütusel põhinev lokaalküte ja kui kinnistu on mitteelamumaa sihtotstarbega.



Uued vanapaberi kogumise kohad on paigutatud piirkondadesse, kus valdavalt ei pea selleks eraldi konteinerit kinnistul olema.



Avalike jäätmepunktide asukohtadega saab tutvuda Pärnu linna kodulehel www.parnu.ee rubriigis Keskkond (jäätmemajandus). Endiselt on võimalik kuni 100 kg ulatuses eelsorteeritud taaskasutatavaid jäätmeid tasuta üle anda OÜ Paikre sorteerimisjaama aadressil Raba 39.



Täiendavat infot saab Pärnu Linnavalitsuse keskkonnateenistusest telefoninumbril 444 8318.



Jäätmehoolduseeskirja kohaselt on kohustuslik tekkekohas eraldi koguda ja käitlemiseks üle anda selleks vastavat õigust omavale isikule peale paberi ja kartongi ning pakendi ka ohtlikud ja probleemtoodetest tekkivad jäätmed, samuti vedelad ja tervishoiu ning biolagunevad aia- ja haljastusjäätmed. Pakendid ja vanapaber peavad taaskasutamise võimaldamiseks olema puhtad ning kuivad.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles