Nädalavahetusel oli Pärnumaal viis kulupõlengut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Pilt on illustratiivne.
Kulupõleng. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Lääne päästekeskuse teatel oli nädalvahtusel Pärnumaal kokku viis kulupõlengut, ühel juhul hukkus põlengust inimene. Kulupõletamine on Eestis aasta ringi keelatud.

Reede õhtul sai päästekeskus teate kahe ja pühapäeval kolme põlengu kohta.

Pühapäeval kell 16.01 teatati kulupõlengust Audru vallas Kõima külas. Päästjate saabudes põles kulu ligi kümnel ruutmeetril, kokku oli põlenud ala aga 600 ruutmeetri ulatuses. Samal päeval kell 15.44 põles Pärnus Riia maantee ääres kulu 25 ruutmeetril, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.

Pühapäeval kella 16 ai häirekeskus teate, et Tori vallas Selja külas on heinamaal põlenud kulu,  põlengukoha avastanud naaber leidis sündmuskohalt hukkunud 1926. aastal sündinud põletushaavu saanud naise. Põleng oli selleks ajaks kustunud ja päästjate abi ei vajatud. Surnukeha saadeti lahangule.

Pühapäeval kell 16.57 teatati kulupõlengust Tõstamaa vallas Päraküla külas, enne päästjate kohale jõudmist helistati samast tagasi ja öeldi, et kulupõleng kustutati ise ja päästjate abi ei vajata.

Samal päeval kell 18.50 põles Pärnus Karja tänaval puu, mille päästjad kustutasid.

Päästeamet tuletab meelde, et kulupõletamine on Eestis aasta ringi keelatud, sest kulutuli on hävitav ja ohtlik – kulu põletamise käigus on süttinud metsad, see on maha põletanud hooneid ja seeläbi hukkunud on inimesi.

Lõkke tegemisel tuleb järgida tuleohutusnõudeid – pinnas tuleb kuluheinast puhastada, lõkkekoht ümbritseda mittepõleva materjaliga ja lõkke juures peavad olema esmased tulekustutusvahendid. Lõket ei tohi jätta järelevalveta ega teha liiga suure tuulega.

Alla ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel peab lõkkekoht paiknema vähemalt kaheksa meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjalide lahtisest hoiukohast, tuleohtlikul ajal vähemalt kümne meetri kaugusel metsast. Üle ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel peab lõkkekoht paiknema vähemalt 15 meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjalide lahtisest hoiukohast, tuleohtlikul ajal vähemalt 20 meetri kaugusel metsast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles