Pärnu parkimismaja ehitus viibib

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu parkimismaja valmimist takistab kinnitamata detailplaneering.
Pärnu parkimismaja valmimist takistab kinnitamata detailplaneering. Foto: Urmas Luik

Pärnu südalinna kerkiva parkimismaja ehitus viibib - puudu on sissesõidu ramp, kinnitamata on detailplaneering ning muinsuskaitse nõuab soojatrassi kaevetöödele arheoloogilisi uuringuid.


Pärnu keskust haldava PK juhtimise OÜ juht Indrek Peedo rääkis BNSile, et praeguse seisuga on suur osa parkimismaja ehitusest tehtud.



"Rambi ehitusloa saime märtsis ja seoses selle viibimisega takerdus ka ehitus," märkis Peedo.



Veel märtsis teatas Pärnu Keskus seoses kaubanduskeskuse avamisega 340kohalise parkimismaja valmimisest aprillis. Linnaga mullu septembris edasi nihutatud valmimise tähtaeg oli seatud 31. maile.



Peedo sõnul takistab ehituse valmimist ka tänaseni kinnitamata parkimismaja detailplaneering, mis peaks olema Pärnu linnavolikogus arutluse all 18. juunil.



"Seni, kuni puudub detailplaneering, ei toimu parmimismaja ehitust, kunas sellest sõltub hoonele kasutusloa andmine," märkis Peedo.



Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria-Murakas Ollo ütles BNSile, et linnavalitsus on väljastanud ehitusload nii rambile kui majale ning põhjust, miks objektil ehitustegevust ei toimu, ei oska ta öelda.



Ollo sõnul linn parkimismaja ehituse venimist ei survesta. "Vastupidi, peale linnaväljaku rajamist on parkimiskohti jäänud kesklinnas vähemaks ning parkimismaja valmimine lahendaks koheselt parkimise probleemi kesklinna piirkonnas," rääkis Ollo.



Pärnus ehitab parkimismaja OÜ Win Markets, kes võitis linnavalitsuse konkursi 2006. aastal. Win Marketsi omanikud kattuvad osaliselt südalinnas avatud Pärnu Keskuse omanikega.



Parkimismaja ehituskonkursil samuti osalenud ja kesklinnas suuri kaubanduspindu omav Port Artur on süüdistanud Win Marketsit lepingu rikkumises, sest konkursi tingimustes polnud parkimismajja ette nähtud kaubanduspindu.



Praeguse seisuga on Pärnu linn lubanud Win Marketsil rajada parkimismaja null ja esimesele korrusele kaubanduspinna. Peedo sõnul tuleb sinna Maxima XX.



Parkimismaja maksumus on varasema info kohaselt üle 80 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles