Üle La Manche'i väina ujuval Henri Kaarmal on kolmveerand maad edukalt läbitud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kaarma toetab üle La Manche'i väina ujumisega Tallinna Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi, et soetada haiglale 25 000eurone elustamiskoolituseks hädavajalik vastsündinute simulaatornukk.
Henri Kaarma toetab üle La Manche'i väina ujumisega Tallinna Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi, et soetada haiglale 25 000eurone elustamiskoolituseks hädavajalik vastsündinute simulaatornukk. Foto: Erakogu

Täna hommikul Inglismaal Doveris vette hüpanud ja esimese eestlasena üle La Manche'i ujuva Henri Kaarma ettevõtmine on läinud ladusalt ja vastaskallas juba paistab, teatas ettevõtmise Facebooki lehekülg.

Ettevõtmise abilised teatasid kella 19.15 ajal, et kolmveerand distantsist on läbitud ja Prantsusmaa juba paistab.

Kaarma asus väina ujudes ületama kella 11 paiku.  Kui kõik sujub plaanipäraselt, kulub Pärnust pärit mehel väina ületamiseks 11 tundi.

Linnulennult 34 kilomeetri laiust La Manche'i väina ujudes ületada on katsumus, mis paneb proovile karastunumad avaveeujujadki: tegemist on ühe tihedama liiklusega veeteega – päevas läbib kanalit umbes 500 laeva.

Kaarma ujumist paadiga saatvasse meeskonda  kuuluvad inglanna Jackie Cobell ja Priit Vehm.

Ujumine toimub koostöös Channel Swimming Associationiga – organisatsiooniga, mis tegeleb üle väina ujumiste korraldamisega. Ujumisel kehtivad ranged reeglid: lubatud on vaid tavalised tekstiilist ujumispüksid, üks ujumismüts ja prillid, keelatud on kalipsod ja neopreenmütsid; samuti on ujumise ajal keelatud puudutada saatepaati ja teisi inimesi.

Kaarma aitab üle La Manche'i väina ujumisega Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi, et soetada haiglale 25 000eurone elustamiskoolituseks hädavajalik vastsündinute simulaatornukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles