Pärnus on jalgrattaga ohtlik sõita

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid.
Jalgratturid. Foto: Urmas Luik

Pärnus pole jalgrattaga ohutu sõita, sest jalgrattateed on korralikult märgistamata - puudu on nii liiklusmärkidest kui teejoontest.


Üleeile kesklinna silla all toimunud liiklusõnnetus, mis lõppes kahe kokkupõrganud jalgratturi haiglassetoimetamisega, ei ole üksikjuhtum. Samal päeval helistas Raadio Pärnusse Peeter, kes teatas, et ka tema põrkus kesklinna silla all teise jalgratturiga kokku, kuid pääses vigastuseta.



Mehe hinnangul pole Pärnus jalgratturite peale mõeldud, sest teed on märgistamata. „Kokkupõrgete vältimiseks aitaks sellestki, kui maha oleks märgitud jooned, mis eraldaksid kaks sõidusuunda,“ ütles ta raadiole.



Peaaegu aasta läbi jalgrattaga tööle sõitev Helle Levandi oli sama meelt. Naise väitel on Pärnus rattateid vähe ja märgistus kulunud.



Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela ütles raadiole, et juuni lõpuks peaksid saama need jalgrattateed märgistatud, mis sel aastal plaani on võetud. Praegu on veel markeerimata Tallinna maantee piirkond, tööd on lõppenud ranna rajoonis. Kokku on linnas märgistatud teid 30 kilomeetri ulatuses.



Tammela hinnangul on Pärnu häda see, et jalgrattateed on eraldatud ning linna ühest otsast teise neid teid pidi sõita ei saa. Linnavalitsusel on plaanis ühendada jalgrattatee ranna rajoonist Papiniidu tänavani.



Tammela sõnutsi helistavad talle pidevalt jalgratturid, kes sooviksid, et märgistatud oleks ka Jaansoni rada. Rattaga seal sõita ei saa, kuna tee on hõivanud lapsevankritega emad ja koertega jalutajad. Liiklusspetsialisti sõnul pole linnal Jaansoni raja märgistamiseks praegu raha ja teretulnud oleks sponsorite abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles