Pärnu linn võitis Esplanaadi 10 kohtuvaidluse lõplikult

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esplanaadi 10 hoone.
Esplanaadi 10 hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riigikohus otsustas mitte võtta menetlusse OÜ Herderi kassatsioonkaebust Tallinna ringkonnakohtu otsusele, millega kohus jättis rahuldamata vaidluses Esplanaadi 10 ostu-müügi lepingu üle OÜ Herderi hagi Pärnu linna vastu summas 3,14 miljonit eurot. Sellega on linna jaoks positiivne ringkonnakohtu otsus jõustunud, lõplik ja edasikaebamisele ei kuulu.

„Tõenäoliselt linna ajaloo suurim kohtuvõit. Mängus ei olnud ei rohkem ega vähem kui Pärnu uue staadioni ehitamise maksumus. Olime veendunud, et õiglus on meie poolel, ent õiguslikult polnud vaidlus sugugi nii mustvalge. See oli suur risk, ent päädis seekord väga suure võiduga,“ ütleb Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

„Tunnustan linnavalitsust ja -volikogu kindlameelsuse eest, valmisolekus riski võtta ja kordan meie valimisliidu liikme Varje Tipu sõnu, kui kaalumisel oli ka kompromiss: „Põhimõtteid raha vastu ei vahetata“. Otsus oli minna kohtuvaidlusega lõpuni. Eriline tänu meid esindanud vandeadvokaat Paul Varulile ja Martin Tammele, kelle professionaalsuses ja kõrges tasemes pole vaja küll kellelgi kahelda. Väga kõva töö,“ lisas linnapea Toomas Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles