Maire Aunaste pole Pärnu kirbuturu asukohaga rahul

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste algatatud kirbuturg Pärnus.
Maire Aunaste algatatud kirbuturg Pärnus. Foto: Ants Liigus

Teletäht Maire Aunaste algatatud populaarsed kirbuturu nädalavahetused saavad 31. augustiga Pärnus läbi. Kuigi kirbuturu korraldajatel on hea meel, et pärnakad on selle omaks võtnud, pole nad rahul selle praeguse asukohaga Kesklinna silla kõrval parklas ja kail.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Kirsi Altjõe teatel lõpeb kirbuturg augusti viimasega päevaga, sest 1. septembril  toimub Jüri Jaansoni nimeline kahe silla jooks. „Just selleks, et kaks suurt üritust ei hakkaks teineteist segama,“ märkis ta.

Pärnu linnavalitsuse teate kohaselt ütles Aunaste, et „on olnud suurepärane suvi: pärnakad on kirbuturu omaks võtnud ja korraldajad igati rahul“.

Toimetusse helistanud teletähe jutu järgi on tal kirbuturu üles leidnud pärnakate üle hea meel, kuid selle asukohaga pole ta üldse rahul. Aunaste olevat sellest linnavalitsusega suve jooksul kaks korda rääkinud.

Aunaste selgituse kohaselt on kirbuturu praeguses toimumiskohas avalik parkla ja selle läheduses on nädalavahetuseti üks üritus teise otsa. Enamasti on parkla hommikuti veel eelmise õhtu pidutsejate autosid täis ja kauplejatele on pakkuda vaid paar kohta. „Ja siis inimesed pahandavad meiega, et küsime koha eest 1–3 eurot, aga meil pole midagi vastu pakkuda,“ rääkis Aunaste. „Praegu oleme nagu sandid teistel jalus.“

Septembris on Aunastel plaan koos linnavalitsuse ametnikega maha istuda, et arutada järgmiseks suveks uue asukoha leidmist. Teletäht pakkus välja maailmas palju kasutatud võimaluse, kus nädalavahetusel pannakse näiteks hommikust pärastlõunani kauplemiseks üks tänav või tänavajupp liiklusele kinni.

Linnavalitsuse pressiesindaja sõnas, et nad on kirbuturu asukoha probleemist teadlikud ja otsivad uut asukohta. „Nii suurt kohta leida, kuhu oleks autodega ligipääs, pole lihtne,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles