Pärnu ja Sotši tähistavad sõprussuhete 15. aastapäeva

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Paju pani aluse Pärnu ja Sotši sõprussuhetele.
Ants Paju pani aluse Pärnu ja Sotši sõprussuhetele. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänasest esmaspäevani on Pärnus külalised sõpruslinnast Sotšist, visiidi ajal lepitakse kokku linnadevahelise koostöölepingu täiendamine.


Sotši linnavalitsust esindav protokolli ja välissuhete osakonna spetsialist Julia Bugakova tutvub Pärnu taastusravikeskuste ja turismikorraldusega,andis teada linnavalitsuse protokolli, välis- ja avalike suhete teenistuse juhataja Ela Tomson.

Külaline soovib osa saada tantsu- ja laulupeostki, kus tuhandete peoliste hulgas võib laulupeorongkäigus ja laulukaare all näha Eesti Aiakese laulumemmesid.

Esmaspäeval, 6. juulil kell 15 räägib Bugakova Pärnus linnakodaniku majas tänapäeva Sotšist ja ettevalmistustest 2014. aasta taliolümpiamängudeks.

Viieteistkümne aasta eest Pärnu ja Sotši koostöölepingu sõlmimisel aktiivset osa etendanud ajakirjanik ja ühiskonnategelane Ants Paju annab samas ülevaate, mis on selle aja jooksul kahe linna suhetes toimunud.

Möödunud 15 aasta jooksul on kahe linna suhetes olnud vaiksemaid ja aktiivsemaid aegu, praegu on suhtlemine taas elavam. Kahel viimasel aastal on Pärnu noored lauljad osalenud Sotšis korraldataval laste lauluvõistlusel „Sotchi Star“ ja tulnud mõlemal korral tagasi auhindadega: Rael Rent 2008. aastal ja Martti Laas tänavu veebruaris.

Pärnu ja Sotši sõlmisid koostöölepingu aastaid Eesti riigi toetuse korraldamisega Kaukaasia eestlaste kogukonnale tegelnud Paju initsiatiivil 30. juunil 1994. Et tuntud Eesti Aiake ja sealne Tammsaare muuseum asuvad Sotši territooriumil, oli loogiline, et kuurortlinn Sotši sõlmis sõpruslepingu just Eesti suvepealinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles