Pärnu kolledžis tuleb teadlaste öö

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Homme tähistab Tartu ülikooli Pärnu kolledž üleeuroopalist teadlaste ööd.


Teadust populariseerivaid üritusi toimub homme Tartus, Tallinnas, Pärnus, Narvas, Rakveres, Viljandis ja Valgas. Korraldajateks Ahhaa keskus koos Eesti Rahvusringhäälingu ja teaduste akadeemiaga. Kõik teadlaste öö üritused on tasuta.



Pärnus tuleb teadlaste öö juba kolmandat korda. Kolledþi turundusspetsialisti Birgit Tuulemäe sõnutsi on inimeste huvi sel aastal väga suur ja eelregistreerimisel on täitunud kõik koengud ja töötoad, vabu kohti kahjuks rohkem pole.



Kell 15.30 ja 16.30 alustavad kolledþis Ahhaa töötoad, mis inspireeritud populaarsest krimisarjast. CSI DNA-laboris saavad osalejad eraldada omaenese rakkudest pärilikkusainet, vaadata õppefilmi ja saada aimu bioloogilise raku elutegevusest. CSI lahkamise töötoas on võimalus proovida oma käe kindlust sea silma lahates.



Kell 19.30 peab teaduskohvikus psühholoog Jana Ots loengu sotsiaalfoobiatest ja nende ületamisest. TÜ Pärnu kolledþi direktor Henn Vallimägi arutleb spordi ja teaduse seoste üle.



Kell 21.30 algab Tervise sanatooriumi vabaajakeskuses Seedri 6 basseiniloeng. Tartu ülikooli mereinstituudi ihtüoloog Heli Špilev kõneleb Pärnu lahest ja selle elanikest. Osalejad saavad pildimaterjali abil ülevaate lahe loomsest elustikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles