Toomas Kivimägi riigikogusse kandideerida ei kavatse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim hääli kogus Pärnu linnas omanimelise valimisliidu linnapeakandidaat Tooma Kivimägi.
Enim hääli kogus Pärnu linnas omanimelise valimisliidu linnapeakandidaat Tooma Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Pärnus võimsalt valimised võitnud maavanem Toomas Kivimägi ütles ETV saates "Kahekõne", et ta ei kavatse järgmistel riigikogu valimistel kandideerida, sest tema jaoks on esmatähtis muuta oma kodulinnas asjad paremaks.


"Olen teinud selge otsuse: ma ei kavatse kandideerida 2011. aasta riigikogu valimistel," vahendas ERRi uudisteportaal Kivimägi sõnu.

Kivimägi jutu järgi soovib ta järgneva nelja aasta jooksul saata tegusid korda Pärnus. "Minu tase on Pärnu ja ma ei kavatse hüpata üle oma varju," ütles ta ning lisas, et talle on oluline praegune elukohtki.

"Hindan Pärnu linna rahva tunnustust sellele tööle, mida olen 16 aasta jooksul teinud," rääkis Kivimägi valimisvõidust.

Esimest korda ametisse nimetamisel 1993. ja hiljem 1998. aastal polnud Kivimägi parteiline osalus ametisse asumisel oluline. See probleem tuli hiljem.

Kivimägi arvab, et temast poleks maavanemat saanud, kui ajaleht Pärnu Postimees ja maavalitsus poleks asunud jõuliselt toetama tema kandidatuuri. "Arvan, et Eestis saab olla apoliitiline seni, kuni sa ei kandideeri riigikokku või müüd maha oma hinge," ütles ta.

Kivimägi ütles, et tema valimisliidu olulisim väljakutse on saada Pärnu eelarve tasakaalu. "Puudujääk on suurem, kui arvata oskasime - suurusjärk on 150 miljonit krooni." Ta lisas, et ehkki Pärnul on vara, mida müüa, oleks see siiski vastutustundetu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles