Viisitamm keelas alluvatel volikogu esimehega kohtuda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu esimees Cardo Remmel pidi linna järgmise aasta eelarvet käsitleva nõupidamise ära jätma, sest linnapea Mart Viisitamm keelas osakonnajuhatajatel sellel osaleda.



Remmel kavatses homme kell 10 pidada nõupidamise, kuhu olid


kutsutud tulevase linnavalitsuse liikmed ja praegu ametis oleva linnavalitsuse osakonnajuhatajad. “Eelarvega on vaja tegelda. Eelmine linnavalitsus ütles, et uus eelarve on uue linnavalitsuse rida ja me siis püüdsime seda arutada,” rääkis Remmel.



Täna hakkasid Remmelini jõudma kuuldused, et praegu veel ametis olev Viisitamm on osakonnajuhatajatel nõupidamisele mineku ära keelanud. Kui tal lõpuks Viisitammega ühendust õnnestus saada, põhjendas Viisitamm Remmelile oma otsust sellega, et temast on mööda mindud.



“Linna põhimääruse järgi on mul õigus infot saada. Küsin seda siis kirjalikult,” lausus Remmel, otsustades nõupidamise ära jätta ja osakonnajuhatajatele meilid saata.



Viisitamm vastas Pärnu Postimehe küsimusele, miks ta nii drastilise sammu otsustas astuda, et see ei ole drastiline samm. “Praegu, kui on sõlmitud uus koalitsioonileping, kuid ametis on vana linnavalitsus, tuleb koostööd teha ja mõlema poolega arvestada,” kõneles Viisitamm. “Kuulsin täiesti kogemata sellest nõupidamisest. Et teemaks on eelarve, vastutan selle eest nädal aega veel mina.”



Viisitamm lisas, et näiteks järgmise nädala volikogu istungil, kui on kavas uus linnapea valida ja uus linnavalitsus ametisse kinnitada, peab ta enne seda ette kandma 2009. aasta eelarve muudatusettepanekud. “Ma pean eelarvega kursis olema. Juhtunu oli märguanne, et volikogus oleva opositsiooni poolega tuleb arvestada,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles