Sajad raamatupidajad kogunevad Pärnusse

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Strand spaa- ja konverentsihotell.
Strand spaa- ja konverentsihotell. Foto: Strand Spa & Konverentsihotell

Homme kogunevad sajad Eesti raamatupidajad suvepealinna hotelli Strand Pärnu Konverentside korraldatavale kahepäevasele raamatupidamiskonverentsile.


Pärnu Konverentside projektijuht Kersti Käbin rääkis, et registreerunud osalejaid on 320, mis praegust majandusolukorda arvestades on väga suur arv.



“Kahe päeva jooksul räägitakse raamatupidamise ja maksunduse kõige aktuaalsematel teemadel. Kohal on Eesti tippkonsultandid ja -juristid,” tutvustas Käbin. “Rõhume just praktilisele koolitusele ja korraldame palju töötubasid.”



Huvipakkuvaima teemana tõi Käbin välja teisel päeval käsitlemist leidva elektroonilise aastaaruande esitamise. Nimelt peab tuleva aasta 1. jaanuarist aastaaruandeid esitama elektroonselt, mistõttu tulemas on olulisi muudatusi. Seda, kuidas uus süsteem toimima hakkab, tutvustavad justiits- ja rahandusministeeriumi ning riigi registrite ja infosüsteemide keskuse esindajad.



Samuti tõi Käbin välja viimasel ajal ajakirjanduseki palju laineid löönud teema “Maksustamine majandusliku sisu alusel”. Ehk arutelu selle üle, millal saab maksuamet lugeda dividendid palgaks või päevaraha töötasuks.



Muu hulgas kõneldakse konverentsil kohtulahendite mõjust maksustamisele, haigushüvitiste ja keskmise palga arvestamise iseärasustest ning uue töölepinguseaduse rakendamisel kerkinud probleemidest.



Ja nagu tipptasemel konverentsile kohane, on kohal koolitaja Peep Vain, kes räägib enda tundmisest-tunnetamisest. Peale ametialase koolituse saavad raamatupidajad osa tervise- ja meelelahutusprogrammist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles