Külastajate nappus sundis Pärnumaa turismitalu abi paluma

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlaka talu pudulojused.
Pihlaka talu pudulojused. Foto: Ants Liigus

Pihlaka talus Pärnumaal käib võrreldes heade aegadega üle kahe korra vähem külastajaid, et loomad nälga ei jääks, palub pererahvas abi.


Ehkki loomad rahanumbreid ei tunne, tahavad süüa nemadki. Rahaliselt rasked ajad panevad raskesse seisu piletitulust elavad talud, mis elatuvad koduloomade ja vanade talutööde näitamisest, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".



Audru vallas asuv Pihlaka talu on oma sadakonna asukaga seitsme tegutsemisaasta jooksul aidanud huvilistel loomariiki paremini mõista. Peale selle demonstreeritakse vanaaegseid talutöid. Külastajaid on parimatel aastatel Pihlakal käinud ligi kümme tuhat ja täielikult isemajandava talu sissetulek oli tänu sellele äramajandamiseks piisav.



Aga nüüd jõuab inimesi Pihlakale üha vähem. Ehkki praegu on loomad kenasti söönud ja pererahvas hädaldada ei taha, hakkavad varud otsa saama. Nii pöörduski Pihlaka rahvas avalikkuse poole palvega, et saada abi talu asukatele sööda muretsemiseks.



"Eks eestlaslikult on seda raske tunnistada, et on vaja abi, aga kõige suurem abi olekski meile see, kui inimesed tuleksid meile külla ja annaksid sellega võimaluse," rääkis talu perenaine Katrin Pirs.



Kuidas Pihlaka asukaid kodunt lahkumata aidata, saab teada talu interneti kodulehelt. Ja tõenäoliselt on mures teistegi samalaadsete talude pidajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles