Laste ja perede hääl saab kuuldavamaks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskus Estonia.
Taastusravikeskus Estonia. Foto: Ants Liigus

Homme, 12. jaanuaril on Pärnus taastusravikeskuses Estonia MTÜ Perede ja Laste Nõuandekeskuse seminar “Eestkõnelemisvõimekuse tõstmine laste ja perede heaks”.



A. H. Tammsaare 4a kell 10.30 algav seminar toimub koostöös Tartu ülikooli Pärnu kolledži, MTÜ Kodanikujulguse ja sotsiaalministeeriumiga.



Seminari fookuses on ühiskonnas laste ja perede hääle kuuldavaks tegemine, lapsi ja peresid puudutavate otsuste vastuvõtmises järjepidev kaasarääkimine ja kitsaskohtadele lahenduste pakkumine eestkõnelemise kaudu.



“Lastega perede heaolu toetamisel on hulgaliselt probleemkohti: kohalikul tasandil perekonnasotsiaaltööks ressursside ja kompetentside puudumine, keskendumine ainult abivajajatele, lastega perede ebapiisav väärtustamine kogukonnas, kohalike koostöövõrgustike auklikkus jms,” kirjeldas MTÜ Perede ja Laste Nõuandekeskuse tegevjuht Marika Ratnik.



Selle sihtgrupi heaks eestkõnelemisel on oluline jõud vabaühendustesse koondunud lapsevanemad, eestkosteorganisatsioonid ja kohaliku omavalitsuse lastekaitseametnikud, kes moodustavad suure osa toimuva seminari auditooriumist. Nende kõrval on seminarile oodatud kõik huvilised.



“Eestkõnelemise edukus oleneb paljuski tahtest ja oskusest üksteisega dialoogi pidada, et suuta üheskoos märgata lastega perede vajadusi ja neist lähtudes tegutseda,” lisas Ratnik.



Seminar toimub kodanikuühiskonna sihtkapitali rahastatud projekti “Laste ja perede heaks eestkõnelemisvõimekuse tõstmine” raames.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles