Laagerdajad õppisid talvist merd tundma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geopeitus õhtupimeduses.
Geopeitus õhtupimeduses. Foto: Erakogu

Pärnu loodusmaja talvises õppelaagris “Veretu jaht rannikul” Tahkuranna puhkekeskuses õppisid 8.-12. klassi õpilased tundma talvist rannikut ja merd ning pildistasid sealset loodust.


“Laagripaik oli teadlikult valitud rannikul, nautisime muinasjutulist talveilma ja väga häid lektoreid,” ütles Pärnu loodusmaja projektitöö korraldaja Merle Einola.



Laagri esimesel päeval korraldasid loodusmaja õpetajad Jüri Tenson ja Andres Ennok põnevad fotograafia töötoad, kus toimus nii teoreetiline õpe kui fotografeerimine looduses.



Värvika loengu hüljestest, nende eluviiside uuringutest ja hülgeküttimisest pidas hülgeuurija ja merebioloog Mart Jüssi. “Just temalt saime kinnitust asjaolule, kui vajalik on õppida loodusteadusi ja reaalaineid, sest need läbivad kõiki meie eluvaldkondi,” lausus Einola.



Loodusmaja õpetaja Argo Linnamäe juhendamisel õppisid laagrilised GPS-seadme kasutamist, millele järgnes geopeitus õhtupimeduses. “Kõik võistkonnad olid väga tublid, mis sest, et nii mõnigi võistleja saabus finišisse märgades saabastes ja tunnistas, et ohte läbi jää kraavi vajuda oli sel rajal ohtralt,” kirjeldas Einola.



Õpilased kohtusid kohalike kaluritega, uudistasid jääalust kalapüüki ja õppisid tundma kalapüügivahendeid. Pärnu lahe elustikust ja sealsetest probleemidest rääkis merebioloog Jüri Tenson, üheskoos tehti jää, vee ja tuule mõõdistamisi vastavate seadmetega.



Laagris õpitu võeti kokku traditsioonilises õpiringis, mis oli Einola ütlust mööda tõhus teadmiste kinnistamise viis.



Loodusmaja talvelaager toimus 6.-7. jaanuaril ja seda toetasid hasartmängumaksu nõukogu ning Pärnu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles