Riik paneb Kuninga tänaval müüki teise maja

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga 23 on teine maja Pärnus Kuninga tänaval, mille Riigi Kinnisvara AS müüki paneb.
Kuninga 23 on teine maja Pärnus Kuninga tänaval, mille Riigi Kinnisvara AS müüki paneb. Foto: Ants Liigus

Valitsus otsustas sotsiaalministeeriumile kuuluva kinnistu ja sellel asuva kahekorruselise kivist büroohoone Pärnus Kuninga 23 anda üle Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) ülesandega see vara maha müüa.


RKASi juhatuse esimees Jaak Saarniit ütles, et omanikuvahetuse notariaalne leping on ette valmistatud, üleandmise protsess seisab ees.



“Kinnistu paneme avalikul enampakkumisel müüki märtsi lõpus või aprilli alguses,” rääkis Saarniit, lisades, et maja renoveerimise mõtet riigil ei ole.



“Maja müüakse valitsuse otsuse põhjal, mis tehti pärast riigivara investeerimist, et vabaneda riigile koormavast kinnisvarast,” selgitas Saarniit.



Hoonestatud kinnistu väärtuseks on hinnatud 2,03 miljonit krooni, kuid müüki mineva vara alghinda alles kujundatakse.



“Hind kujuneb vastavalt kinnisvaraturu situatsioonile Pärnus,” märkis Saarniit. Ta lisas, et kuigi müügist saadud raha laekub aktsiaseltsile, läheb see riiklikeks investeeringuteks kogu Eestis.



Kuninga 23 oli nõukogude ajast sanitaar-epidemioloogiajaama käsutuses, kuid on seisnud pikka aega tühjana. Hoone asub Pärnu muinsuskaitsealas, aga ei ole objektina riiklikult väärtustatud.



Samal ajal on riik RKASi kaudu juba mõnda aega müünud Kuninga 30 kinnistut, millel asuv Eliisabeti kiriku vana pastoraadihoone on muinsusena riikliku all, kuid väga viletsas ehitustehnilises seisus. “Selle maja enampakkumise esimene katse kukkus läbi,” tõdes Saarniit, lisades, et kui riik pikendab RKASi volitusi selle mereakadeemiale kuuluva hoonestatud kinnistu müümiseks, minnakse teisele katsele.



Saarniit väitis, et Pärnumaal pole RKASi müügiobjektide nimekirjas rohkem kinnistuid kui need kaks Pärnu Kuninga tänava maja.



RKAS on 100 protsenti riigifirma, mis tegeleb riigivara müümise, renoveerimise, ehitamise ja kinnisvaraarendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles