Savisaar annab Paikuse politseikoolis üle omanimelised stipendiumid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann/ Postimees

Tallinna linnapea Edgar Savisaar annab täna Paikuse politseikoolis juba üheteistkümnendat korda üle omanimelise stipendiumi. 10 000 krooni suurune stipendium jaotub võrdselt kooli omavalitsuse valitud kadeti ja aasta õpetajaks nimetatu vahel, vahendas Raepress.


Koolis ltehtud ankeetküsitlusel tunnistati parimaks õpetajaks Urmas Krüger, kes õpetab politseikadettidele uurimismetoodikat.

Krüger oli üks esimesi Paikuse politseikooli mittekoosseisulisi õpetajaid juba 1990. aastal, kui ta prokuratuuris töötas. Omades pikaajalist uurijatöö kogemust, on Krügeril põhjalikud teadmised karistus- ja menetlusõiguse valdkonnast ning ta annab neid edasi politseikadettidele, õpetades uurimise metoodikat.

Krüger on Edgar Savisaare nimelise stipendiumi pälvinud eelnevalt neljal korral, mil ta valiti aasta õpetajaks: 2003., 2006., 2007. ja 2008. aastal. Krüger sai mullu iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril president Toomas Hendrik Ilveselt Valgetähe V klassi teenetemärgi. 1988. aastal alustas ta prokuratuuris stažöörina ja järgmisest aastast uurijana. 1993. aastal oli ta peaprokuröri juures ametis eriti tähtsate asjade uurijana.

Kadeti stipendiumi pälvis mullu kevadel Paikuse politseikooli lõpetanud 21aastane Jõgeva politseijaoskonnas töötav politseikadett Riin Tamm. Paikusel alustas ta õppimist 2007. aasta sügisel ning oli aktiivne ja eeskujulik kadett.

Savisaare sõnul tunnustab ta stipendiumiga kooli kollektiivi valitud parimat õppejõudu ja kadetti. „Et stipendiumi saaja otsustavad kaasõpilased, võivad sellele kandideerida kõik soovijad,“ märkis Savisaar. „Omanimelise stipendiumiga soovin tunnustada ja toetada noorte politseinike ettevalmistamist ning nende tublisid õpetajaid, kes meie riigi turvalisuse eest on otsustanud seista nüüd ja tulevikus.“

Edgar Savisaar asutas omanimelise stipendiumi parimale kadetile ja õppejõule 1998. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles