Linnapea on mupo kaotamise järgse olukorraga rahul

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Linnapea Toomas Kivimägi tunnustas mullu detsembris likvideeritud munitsipaalpolitsei asemele loodud korrakaitseteenistust esimese poolteise kuu jooksul tehtud tõhusa töö eest.


“Skeptikud arvasid, et uus korrakaitseüksus ei saa hakkama bussijänestega, kuid tegelikkuses on olukord kujunenud vastupidiseks,” vahendas Pärnu linnavalitsuse protokollispetsialist Jane Avamere linnavalitsuse hinnangut.



Selle aasta jaanuaris laekus Pärnu linnale bussipiletitulu 1,66 miljonit krooni, mis on 1,75% väiksem, kui see oli möödunud aasta jaanuaris.



“Tingimustes, kus sõitjaid on vähem ja inimeste sissetulekud väiksemad, on see väga hea tulemus,” ütles Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. “See on positiivne märk Pärnu sõitjate kultuursusest ja heast maksedistsipliinist, aga kindlasti annab see põhjust tunnustada ka korrakitseteenistuse töötajate head tööd.”



Abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnul on tänavuseks piletituluks planeeritud 20 miljonit krooni, mis tähendab, et linnakassast tuleb ühistransporti doteerida 30 miljoni krooniga.



Jaanuaris laekus linnakassasse 27 500 krooni trahviraha. See on ligi kolm korda rohkem kui möödunud aasta samal ajal.



“Kaks korda väiksema koosseisuga oluliselt parem tulemus kui aasta eest on vastus pessimistidele, kes igatsevad taga munitsipaalpolitseid,” lisas linnapea.  



Pärnu linnavolikogu likvideeris mupo 2009. aasta detsembris ja selle asemele loodi tänavu jaanuaris linnavalitsuse majandusosakonna juurde poole väiksemas koosseisus korrakaitseteenistus, mida juhib Reet Salmu.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles