Pärnus näeb rahatähtedest inspireeritud näitust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Tanel Annus.
Siim-Tanel Annus. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Pärnu kunstihallis on vaadata kunstnik Siim-Tanel Annuse maalinäitus intrigeeriva pealkirjaga "Raha ja poeesia".


Annuse tööd on inspireeritud eri ajastute rahatähtedest ja maailma jaganud diktaatorite allkirja fragmentidest, vahendasid ERRi teleuudised.

Kuigi rahatähtedelt tuttavaid motiive näeb näituse mõlemas saalis, on ekspositsioon kaheks jagatav. Esimese teema on 20. sajandi poeesia ning seal materialiseerib Siim-Tanel Annus maalidel ajaloolisi riikide ja rahvaste saatusi ümber korraldanud ajaloolisi hetki.

Teise saali töödel on kunstnikku inspireerinud läbi aegade Eestis käibinud aga ka Soome ja Saksamaa euroeelseid paberrahasid. Riikide, rahade, hiilguse ja võimsuse viletsust ja kõige kaduvuse teed minekut.

"Rahas on kõike. Rahas on poeesiat, armastust, kirge, vihkamist, sõdu, tapmist ja raha ümber käib kõik elus," selgitas Annus oma nägemust.

Arvatavalt viimasel euroeelsel aastal on Siim-Tanel Annuse plaanides Eesti krooni teemat edasi käsitleda ja panna kokku omamoodi hüvastijätunäitus oma rahale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles