Raeküla saab oma ajalehe

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Raeküla Vanakooli keskus saab kodanikuühiskonna sihtkapitali eraldatud ligi 200 000 krooni toel asutada oma ajalehe ning koostada arengukava ja ärikavandi järgnevaks viieks aastaks.


Eile kodanikuühiskonna sihtkapitali avalikustatud "Kogukonnaelu ja koostöö arendamise" taotlusvooru tulemustes oli ühe toetuse saajana märgitud MTÜ Selts Raeküla, mille projekt “Raeküla Vanakooli keskus – regionaalselt ja rahvusvaheliselt tuntud arenduskeskus” saab sihtkapitalilt 199 718 krooni.  

“Projekti elluviimise tulemusel on oluliselt suurenenud Raeküla Vanakooli keskuse tuntus nii Pärnu linnas, Pärnumaal kui riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil. Keskus pakub eneseteostusvõimalusi eri vanuses, rahvustest ja huvidega üksikisikutele ning formaalsetele ja mitteformaalsetele gruppidele,” selgitas Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialist Piia Karro.

Projekti esimese mahuka tegevusena valmib Karro ütlust mööda Vanakooli keskuse  arengukava ja ärikavand aastateks 2010-2015, mille koostamisele kaasatakse Raeküla koostöökolmiku, MTÜ Seltsi Raeküla, Raeküla gümnaasiumi ja lasteaia liikmed ning teised huvilised.

“Projekti teise tegevuse ideestamine sai alguse mullu 1. mail Vanakooli keskuses toimunud “Minu Eesti” mõttetalgutel, kus linnaosa rahva ühe probleemina toodi välja informatsiooni puudulikus,” rääkis Karro.

Karro jutu järgi käivitab projekt kaks spetsiifilist infokanalit: linnaosa ajalehe ja teadetetahvlid. “Teadetetahvlile saavad tulevikus jooksvalt infot paigutada nii Raeküla koostöökolmiku liikmed kui teised huvilised ettevõtjate ja üksikisikute hulgast,” täpsustas arendusspetsialist.

Et toetuse saamine allkirjastatakse neljapäeval ja ajaleheprojektis on veel lahtisi kohti, ei osanud Karro öelda, kui sageli linnaosa häälekandja ilmuma hakkab. Esimene tasuta leht plaanitakse valmis saada enne jaanipäeva ja seda koostatakse vabatahtlike abiga.

“Oleme linnaosas infot levitanud kogu aeg, meie inimesed on käinud näiteks tänavate kaupa teateid postkastidesse viimas. Oma ajaleht annab võimaluse seda süsteemsemalt teha,” selgitas Karro.

Ehkki toetusrahast jätkub ajalehe käivitamiseks ja mõne numbri avaldamiseks, soovitakse kirjastamisega jätkata ka siis, kui esimene projekt lõpeb. Karro loodab edasiseks tegevuseks toetust saada kas mõne projekti kaudu või kohalikelt ettevõtjatelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles