Naiskogus Kadri arutleti toimetuleku üle Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiskogul tõdeti vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse olemasolu Eestis ja selle kasvu, arutleti pikaajalise töötuse kui tõsise probleemi üle. Fotol tööturuameti kontor.
Naiskogul tõdeti vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse olemasolu Eestis ja selle kasvu, arutleti pikaajalise töötuse kui tõsise probleemi üle. Fotol tööturuameti kontor. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Läinud laupäeval kogunesid Pärnu Tervise Paradiisi konverentsisaali naiskogu Kadri esindajad üle Eesti, arutlemaks inimeste toimetuleku üle Eestis. Teema “Toimetulek Eesti eri piirkondades” oli ajendatud faktist, et Euroopa Liidus on vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise aasta.


Ava- ja tervitussõnad tulijaile ütles Pärnu piirkonna juht Margo Orupõld. Ettekannetega esinesid Eesti Kadride juht Reet Laja, riigikogu sotsiaalkomisjoni ja SDE liige, naiskogu Kadri asepresident Heljo Pikhof, SDE piirkonna juht Epp Klooster, Rakvere Kadride esindaja Kairit Pihlak ja Pärnu teoloog-psühholoog Erika Kukk.



Naiskogul tõdeti vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse olemasolu Eestis ja selle kasvu, arutleti pikaajalise töötuse kui tõsise probleemi üle.



Kõlama jäi, et valitsuselt oodatakse olukorda leevendavaid samme, aga iga naiskogulanegi saab midagi ära teha, kui märkab enda kõrval hädasolijat ja sirutab abikäe.



Üritusel osalesid pärnulaste kõrval Kadri naiskogu liikmed Tallinnast, Tartust, Valgast, Kohtla-Järvelt, Narvast ja Jõhvist.



Eestis kuulub naiskogusse Kadri üle 500 liikme. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles