Saksa lõvid toetasid Mai lasteaeda raamatutega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai tänava lasteaia juhataja Anne Virula näitab pimedatele lastele käsitsi valmistatud raamatut, mis on valminud Hamelni ja Pärnu lõviklubide koostöö projektina. Vasakul LC Pärnu president Romek Kosenkranius, tema kõrval väärtusliku kingituse rahastanud Hamelni LC president Stefan Rumen.
Mai tänava lasteaia juhataja Anne Virula näitab pimedatele lastele käsitsi valmistatud raamatut, mis on valminud Hamelni ja Pärnu lõviklubide koostöö projektina. Vasakul LC Pärnu president Romek Kosenkranius, tema kõrval väärtusliku kingituse rahastanud Hamelni LC president Stefan Rumen. Foto: Urmas Luik

Saksamaa Hamelni linna lõviklubi president Stefan Ruman andis laupäeval Pärnu Mai tänava lasteaiale üle raamatud, millest pimedad lapsed saavad kompimismeelt kasutades muinasjutte lugeda.


Neli esimest spetsiaalselt nägemishäiretega lastele valmistatud raamatut võttis vastu Mai lasteaia juhataja Anne Virula, kelle sõnul on sellise abi väärtus hindamatu. Spetsiaalselt nägemispuudega lastele valmistatakse raamatuid käsitsi ja ühe maksumus on 500 krooni.



“Oleme kaks aastat teinud koostööd Hamelni lõviklubiga, raamatute raha ongi kogutud projekti raames, sest meile üksi oleks see üle jõu käinud,” rääkis Pärnu Lions Clubi (LC) president, Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.



Koostöös Pärnu lõvidega ette võetud projekti raames kirjutas Hamelni linna sõprusklubi Mai lasteaia tegevust toetava tšeki 5000 euro peale ja raamatute valmistamine Eestis ning nende üleandmine jätkub.



Esimeste nelja hulgas olid Eesti muinasjuttude “Hunt jääaugus” ja “Reinuvader ja kala” käsitlused neile lastele, kes olude sunnil peavad silmade asemel kasutama piltide vaatamiseks kompimismeelt.



Hamelni LC president Stefan Ruman ütles, et ta on kahe klubi koostöö raames Pärnus varemgi viibinud ja seekordne sõit on seotud Pärnu LC 20. aastapäevaga. Ruman on pangandustöötaja ja tema kodulinna lõviklubis on 41 liiget, kes tegelevad muu hulgas noortekeskuste ja laste abistamisega.



Mai lasteaia juhataja sõnade järgi on lionsite ettevõtmisel muretsetud hädavajalikke tarvikuid, mida lasteasutusele eraldatud raha eest võimalik tahta ei ole.



Näidetena nimetas ta nägemispuudega lastele vajalikku valget keppi, reljeefset doominot, punktkirja õppimise nuppe, aga ka väga väärtuslikku lugemisteleviisorit, mille ekraanil saab laste tarvis tähti ükshaaval suurenda.



Mai 29 lasteaias on 12 rühma, millest kolmes käivad nägemishäiretega lapsed, sealhulgas maakonnast.



Lõvidele meenutavad kingituse üleandmise ülevaid hetki laste valmistatud säravad pabernartsissid ja kummagi klubi presidendile kingitud pilt lasteaia majast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles