Pärnus õitseb tuhat tulpi

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toodi Rüütli tänava äärde tulbikastid.
Pärnus toodi Rüütli tänava äärde tulbikastid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnalillede põhikasvataja Tootsi aiand kaunistas Pärnut tuhande tulbiga.


“Kui tulbikaste kolmapäeva õhtul kohtadele sättisime, tulid inimesed uudistama sõnadega oi, kui ilusad!” rääkis Tootsi aiandi juhataja Tarvo Alvet.



Alveti sõnul tänavu võõrasemad tulpe välja ei vaheta, vaid üritatakse tulpide asemele paigutada kohe suvelilled kastidega ja korrusvaasid.



“Majanduslikult on aeg raske ja võõrasemasid tuleb vaid paari kohta. Kui ilmad on jahedad, õitsevad tulbid kaua. Kui aga püsivad soojad ilmad, saab tulpide äraõitsemise korral tõepoolest juba suvelilled paika panna,” selgitas Alvet.



Pärnu linnavalitsuse linnaaednik ja keskkonnateenistuse juhataja Kristiina Kupper tõdes, et võõrasemasid on plaanis paigutada Vabaduse ausamba juurde ja istutada Koidula parki. Koidula pargis hakkab valitsema roosa värv.



“Suvelilli on vähemalt kakskümmend liiki, mis kastidesse ja korrusvaasidesse istutatakse. Rõõmus pilt peaks avanema Pärnu parkides, kuhu on maha pandud kümneid tuhandeid lillesibulaid, mis nüüd lume sulades juba oma rohelised ninad välja pistavad,” avaldas Kupper.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles