Tammsaare lasteaed pidas nalja- ja stiilipidu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naljapäev Pärnu Tammsaare lasteaias.
Naljapäev Pärnu Tammsaare lasteaias. Foto: Erakogu

Tänasel naljapäeval korraldas Pärnu Tammsaare lasteaed stiilipeo – pidžaamadisko, milles lõid kaasa kogu maja paarsada last, ka kõige väiksemad.


Õpetajad üllatasid lapsi ja lapsevanemaid 1. aprilli hommikul, võttes neid vastu hommikumantlites, öösärkides ja pidžaamades. Lasteaia õpetaja Aivi Rosenbergi jutu järgi oli juba varajastel hommikutundidel lasteaias tunda elevust  peagi algava disko pärast.

Pidu algas unest tõusmisega, kus Une-Kati ehk liikumisõpetaja Kersti Kari tegi ärkamise tantsu. „Unest virgutud, läks hoogsaks diskoks,“ kirjeldas Rosenberg. „Keerutati, hüpati, käidi duši all ja tantsiti tvisti.“

Külla tuli vilgas Jänku – muusikaõpetaja Piret Mathiesen -, kes jahimehe eest oli plehku pannud. Lapsed kutsusid Jänku enda juurde peitu. Jänku tahtis koos lastega rokkida ja nüüd algas Jänku rokk.

Pärast Jänku külaskäiku hakkasid kõlama ladinaameerika rütmid ja võeti üles hoogsad tantsutuurid.

„Üllatuseks oli hiirepoiss end maki sisse ära peitnud ja tegi aprillinalja. Elevus ja rõõm laste silmis paistis juba kaugelt välja. Pidu lõppes rongisõiduga rühmadesse,“ võttis Rosenberg lustipäeva lühidalt kokku.

Naljapäeva ideega tuli välja lasteaia tervise meeskond, peo korraldasid liikumisõpetaja Kersti Kari, muusikaõpetajad Piret Mathiesen ja Ulrika Perelman ning Leevikeste rühma õpetaja Heleri Hirtentreu. Pidžaamapeol lõid kaasa nii stiilne juhataja Agnes Baum kui juhataja asetäitja õppe- ja kasvatusalal Helina Mändla, hommikumantel üll ja öörätt lokirullidele seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles