Pärnusse saabus esimene tšarterlend Vaasast

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuväljal maandus esimene tšarterlend Vaasast.
Pärnu lennuväljal maandus esimene tšarterlend Vaasast. Foto: Urmas Luik

Pärnusse saabus nädalavahetusel esimene tšarterlend sõpruslinnast Vaasast.


68kohaline lennuk hakkab Soomest puhkajaid Pärnu spaadesse tooma igal laupäeval ja kokku on plaanis kümme väljamüüdud reisi, vahendasid

ERRi teleuudised

.



Lendude eesmärk on tuua Pärnusse neid Soome elanikke, kes elavad Helsingist kaugemal ja on seni kasutanud Pärnusse jõudmiseks reisibussi. Bussireis kestab aga kümneid tunde.



Turismifirma Matkavekka Eesti tegevjuht Sülvi Mölder ütles, et Pärnu lennuühenduse mõtet on kaalutud juba aastaid. "Nüüd on tore, et see lennuk lõpuks siia maandus," märkis ta.



Esimese reisiga tuli Pärnusse Vaasa linnapea Markku Lumio. "Olen väga õnnelik, et võime praegu lennata Vaasa tunni ja 20 minutiga," sõnas Lumio.



Lennugraafik on selline, et Pärnusse saaks mugavalt lennata eri paikadest. Näiteks 24. aprillil alustab lennuk Kokkolast ja 1. mail Joensuust. Lennud on juba välja müüdud.



24. aprillil aga tuleb Pärnusse tänavune esimene reis Stochkolmist, nagu see on toimunud juba kaks aastat.



Matkavekka jaoks ei ole soomlaste Eestisse lennutamine päris uus ettevõtmine. Kuressaarde on seda juba aastaid tehtud ja maikuus Kuressaare lennud jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles