Metsaviktoriin innustab loodust tundma õppima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Urmas Luik

Kuni 7. maini tasub Eestimaa koolide õpetajatel ja õpilastel vaadata aadressile www.rmk.ee/viktoriin, sest juba üheksandat korda on startinud riigimetsa majandamise keskuse interaktiivne metsaviktoriin koolidele.



RMK Oandu looduskeskuse juhataja, viktoriini eestvedaja Tiina Neljandiku kinnitusel on viktoriin kujunenud igakevadiseks virtuaalseks loodusõppepaigaks, mis aitab õpetajatel õppetööd mitmekesistada ja pakub õpilastele võimalust nii iseseisvaks nuputamiseks, grupitööks kui aruteluks kogu klassiga.



Tulenevalt Eesti looduskaitse 100 aasta juubelist on metsaviktoriin seekord looduskaitseaineline. “Vastuseid tuleb otsida nii tekstiküsimustele kui mõistatada, kes või mis on pildil,” sõnas Neljandik.  “Tänavusel viktoriinil on tavapärasest enam küsimusi, millel on rohkem kui üks vastus – looduskaitses ja looduses üldse on ju asjadel enamasti mitu tahku ja lähenemisnurka.”



Metsaviktoriinil on tänavu uus nägu – veebikeskkond on rõõmsam, värvilisem ja mõnusam kasutada kui varasematel aastatel. Rohkem rõhku on pandud sellele, et mitte välja selgitada ainult paremaid loodusetundjaid, vaid et osalejad vastuste otsimise käigus targemaks saaksid. Selleks saab õpilane viktoriinikeskkonda korduvalt siseneda ja vahepeal oma vastuseid salvestada.



Võitjad selgitatakse välja kolmes vanuseklassis: 4.–5. klass, 6.–9. klass ning 10.–12. klass. Osaletakse klasside kaupa, kuigi iga õpilane vastab iseseisvalt. Parimatele klassidele ja nende juhendajatele on välja pandud auhinnad, kõik vähemalt pool võimalikust punktisummast teeninud osalejad saavad metsaviktoriini meene.



Metsaviktoriin ootab osalejaid 12. aprillist 7. maini. Pärast viktoriini lõppu saab tulemusi ja õigeid vastuseid näha viktoriini koduleheküljelt.



2009. aastal osales metsaviktoriinis 6479 õpilast 507 klassist üle Eesti.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles