Merenduseriala õppureile Pärnus koolikell enam ei helise

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktus Hansagümnaasiumis.
Aktus Hansagümnaasiumis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna helises viimast korda koolikell Hansagümnaasiumi 103 koolilõpetajale, tuleval aastal ei saada kool teele enam merenduseriala õppureid.


“Päev algas tuttides-põlvikutes-lühikestes pükstes ja seelikutes poistele-tüdrukutele Pärnu linna lasteaedades,” kirjeldas kooli huvijuht Lea Lips. “Juba teist aastat külastasid abituriendid kooli minevaid lasteaialapsi, et koos nendega suunduda tagasi lapsepõlvemaale.”



Viimase koolikella aktusel oli nukker hetk: Hansagümnaasium lõpetab 15 aastat kestnud kostöö Pärnu merehariduskeskusega. Tänavu lõpetavad kooli viimased merenduseriala õppivad noored: 10 noormeest ja 2 tüdrukut.



Merenduskeskuse juhataja Arno Maidla võttis vastu Hansagümnaasiumi kiituskirja väga hea koostöö eest.



Täna õhtul korraldab Pärnu Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpill kooli kontsertsaalis piduliku vastuvõtu lõpetajatele ja aineõpetajatele. Abituriente tuleb tervitama abilinnapea Jane Mets.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles