Vaasa noored jäid reisiga rahule

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eile hommikul saatsid Pärnu Hansagümnaasiumi poisid Legendi hotelli eest Soome teele Vaasa sõpruskoolide õpilased, kes olid Pärnus paaripäevasel külaskäigul.


Vaasa Variska kool on Hansagümnaasiumi sõpruskool, Vöyrinkaupunki koolil on sõprussidemed Raeküla kooliga. Külas oli 19 õpilast ja kuus õpetajat ning tuttavate sõpruskoolide õpilaste kõrval oli külaliste seas Vaasa lütseumi ja ametikooli õppureidki.



“Oleme varemgi Pärnus käinud,” rääkis Miia Yli-Karhu, kes õpib Vaasa ametikoolis rõivaste disaini. “See on tore linn, siin on säilinud kõik vana. Hotellid on kenad ja koolipoisid, kes meile giidiks olid, võtsid meid kenasti vastu.”



Vaasa piigad kiitsid Estonia terme ja õhtupoolikut Ülejõe noortekeskuses.



Harald Värs räägib eesti keelt aktsendiga. Selgus, et tema vanemad otsustasid Soome kolida, kui poiss oli kahenädalane. Nüüd õpib noormees Vaasa ametikoolis elektrikuametit. Harald Värsile oli see juba neljas Pärnu reis.



Hansagümnaasiumis osalesid külalised kooli konverentsil, koos tehti linnaekskursioon. Meeldejäävaks kujunes kolmetunnine tantsumaraton Raeküla gümnaasiumis, kus õpilased vaheldumisi oma tantsuoskusi näitasid. Ühisgümnaasiumis külastati tunde ja vaadati kooli tutvustavat filmi.



Järgmisel aastal tähistatakse Pärnu ja Vaasa koostöö 55 aasta juubelit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles