Eesti eri paigus tantsis kaerajaani vähemalt 2000 inimest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte tantsurühm Kajakas esinemas Metsa tänava lasteaias Pöialpoiss.
Noorte tantsurühm Kajakas esinemas Metsa tänava lasteaias Pöialpoiss. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eilsel rahvusvahelisel tantsupäeval tantsis vähemalt 2000 inimest Eestimaa eri paigus kaerajaani.


Pärnu rahvatantsuansambel Kajakas korraldas aga välkringreisi linna lasteaedades ja koolides, kus lapsed nad särasilmil vastu võtsid, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kell 10 alustati lasteaiast Pöialpoiss, nelja järgneva tunni sisse mahtusid veel esinemised Mai lasteaias, Rääma põhikoolis, Pärnu toimetulekukoolis ja lasteaias Pillerpall.

Kõikjal said lapsed näha nii meie kui teiste rahvaste tantse ja mis peamine, ka ise kaasa lüüa.

Vaid veidi üle pooletunnise tantsimise kulminatsiooniks kujunes ettearvatult kaerajaan, sest seda osati kõige paremini kaasa tantsida.

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts kutsus rahvusvahelise tantsupäeva puhul kõiki rahvatantsusõpru kaerajaani tantsima. Selleks puhuks kutsuti appi ka Vikerraadio, kust kokkulepitud ajal kõlas kaerajaani muusika. Neil, kel võimalik, paluti tants videosse võtta ja hiljemalt pühapäevaks Youtube'i riputada, et Eestist kaugemalgi meie tantsuarmastust  imetleda saaks.

Praeguseks on teada, et kaasa tantsis vähemalt 2000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles