Vello Järvesalu taastas volikogus liikmestaatuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna valimiskomisjon taastas Vello Järvesalu isiklikul algatusel peatatud volikogu liikme volitused, kuid Järvesalu esitab tõenäoliselt uue avalduse volituste taaskordseks peatamiseks.


Taastusravikeskuse Estonia vara omastamises kahtlustatav Vello Järvesalu kirjutas jaanuaris avaldused, milles palus Pärnu linnavolikogu liikme volitused ja Reformierakonna liikmeks olemise peatada.



Järvesalu ütles Raadio Pärnule, et avaldas tookord soovi peatada volitused 1. veebruarist kuni 1. maini. Ta ei ole kindel, et soovib oma volituste taastamist, ning tõenäoliselt kirjutab uue avalduse volituste peatamiseks.



See, et esmaspäeval jõustus valmiskomisjoni otsus, on tema sõnul seotud sellega, et ta ei pidanud kalendris näpuga järge ja jäi uue avalduse kirjutamisega hiljaks.



Pärnu linnapea Toomas Kivimägi soovitas jaanuaris Järvesalul volikogu liikme volitused kuni kohtuotsuseni peatada.



Pärnu maakohus hakkab Pärnu ekslinnapea Vello Järvesalu suhtes esitatud süüdistusi arutama 7. septembril, tõenäoliselt kestab kohtuprotsess oktoobri lõpuni.



Järvesalu asendusliikmeks linnavolikogus on Vladimir Klevtsov, kelle volitused on praegu peatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles