Raeküla maadleb pakendikonteineritega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandipakendid.
Pandipakendid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus Raekülas Olevi bussipeatuse juures asuvad kogumiskonteinerid on linna ja pakendiettevõtete murelapseks, sest eramajade rajoonis täituvad taaskasutatavate pakendite kastid kiiresti ja nende ümber kuhjub olmeprahti.


Olevi bussipeatuse pakendikastid on nädalajagu päevi prügist umbes ja konteinerite kõrvalegi on kerkinud kilekotimägi

Kolmest kastist üks kannab mittetulundusühingu Eesti Pakendiringlus silte, kuid teenindusjuhi Andres Siplase sõnutsi asub nende ainus kogumiskast Raekülas Merimetsa tänava lõpus, kui keegi omavoliliselt selle asukohta vahepeal muutnud pole.

Ülejäänud kaks, segapakendi- ja klaastaarakonteineri tunnistas omaks osaühing Tootjavastutusorganisatsioon, mis varem tühjendas kaste kord kuus, kuid alates tulevast esmaspäevast kord nädalas.

Pärnu linnavalitsuse heakorraspetsialist Arvo Kase kinnitas, et linna tellimusel muutub konteinerite tühjendamine senisest sagedasemaks. Eramute rajoonis on probleem, et taaskasutatava materjali kõrval tuuakse avalikesse kastidesse olmeprügi, mille veo korraldamine on iga majaomaniku enda ülesanne. Seetõttu täituvad need plaanitust kiiremini.

"Hoiame võimaluste piires kõikidel avalikel konteineritel silma peal ja oleme prügifirmasid palunud, et kui nad näevad kuskil kotte vedelemas, koristaksid need ära ka väljaspool ametlikku tühjendusaega," rääkis Kase.

Siplane selgitas, et kui pakendikonteiner ajab üle, vastutab selle kõrvale jäetud prügi eest konteineri omanik, kes on kohustatud selle ära viima. Kui kastis on ruumi, kuid praht jäetakse siiski tänavale, läheb vastutus inimesele, kes prügi sinna pani. Kui tema isikut ei suudeta tuvastada, on maaomaniku kohustus ümbrus koristada.

Nimetatud konteinerid asusid varem Olevi poe juures, kuid et tegu on eramaaga, lasi linn need ümber paigutada avalikule territooriumile bussipeatuse kõrvale. Seega lasub koristamiskohustus kas linnavalitsusel või Tootjavastutusorganisatsioonil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles