Pärnu sai jõulupuu pikkade läbirääkimiste tulemusena

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna jõulupuu toodi tänavu Paikuse vallast Silla külast ühe eramaja õuelt.
Pärnu linna jõulupuu toodi tänavu Paikuse vallast Silla külast ühe eramaja õuelt. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linna jõulupuu on keskväljakule kohale jõudnud. Kuusk toodi üleeile Pärnu külje all Silla külas asuva eramaja õuelt, omanikud loovutasid jõulupuu raske südamega, sest tegemist oli nende pere jaoks olulise puuga.

Juba varahommikul käis Reiu jõe ääres Silla külas asuva eramu õuel kiire toimetamine. Suured masinad sõideti paika, saag lükati käima ja asuti kahara kuuse kallale, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Selle kuusepuu lugu ulatub juba 1980. aastasse, mil kuuseomaniku poeg Vallo läks esimesse klassi.

"Ema-isa hakkasid maja ehitama ja maha võtma lepavõsa, mille seest tuli välja üksik kuusepuu, mis oli tol ajal umbes meetripikkune, ja otsustati, et see jääb kasvama. Ülejäänud võsa raiuti maha ja hakati maja ehitama . Nii ta siin on kasvanud," selgitas Vallo.

18 meetri kõrgusel jõulupuul süttivad juba järgmisel pühapäeval jõulukaunistused, milleks tänavu on suured punased mummud, sinised ja valged tuled ning valged tilka meenutavad lambid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles