Pärnu Postimehe peatoimetajaks saab Peeter Raidla

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla.
Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu Postimehe peatoimetajana hakkab 1. juunist tööle Peeter Raidla.


Pärnu Postimehele uue peatoimetaja leidmiseks konkursi korraldanud Ühinenud Ajalehtede ASi nõukogu valis Raidla välja viie kandidaadi hulgast.

Ühinenud Ajalehtede juhatuse liikme Margus Metsa sõnutsi langes liisk Raidla kasuks eeskätt seetõttu, et tal on pikk ajakirjanduslik kogemus ja hea analüüsivõime. „Ta ei kirjuta üksnes uudiseid, vaid on ka tugev analüütik,“ märkis Mets.

Suuri muudatusi Pärnu Postimehe töös uue peatoimetaja sõnutsi tal plaanis ei ole. „Vana hea Pärnu Postimees ilmub ikka edasi,“ lubas Raidla.

Raidla märkis, et tal on siiski mõtteid, kuidas võiks Pärnu Postimeest veelgi paremini teha. „Enne ei hakka nendest lähemalt rääkima, kui olen toimetuse liikmetega asju arutanud,“ ütles ta.

Raidla sõnade kohaselt on tal plaanis Pärnu Postimehe tüürile jääda kolmeks kuni viieks aastaks. Pärast seda võiks tema arvates teatepulga võtta üle mõni noorem. "Järgmine peatoimetaja võiks välja kasvada lehe toimetusest," lisas ta.

Järgmisel nädalal Pärnu Postimehe peatoimetajana tööle asuv Raidla on 54aastane.

Raidla on lõpetanud 1973. aastal Lydia Koidula nimelise Pärnu 2. Keskkooli. Ta on õppinud Tallinna pedagoogilise instituudi üldtehniliste distsipliinide ja tööõpetuse erialal ja ning eesti keele ja kirjanduse erialal.

Ajakirjandusvaldkonnas on Raidlal 28 aasta pikkune staaž. Raidla on olnud ajalehe Rahva Hääl erikorrespondent ja uudisteosakonna juhataja, Äripäeva reporter, tegevtoimetaja ja peatoimetaja, Hommikulehe vastutav väljaandja, ajakirja Magneet peatoimetaja, Pärnu Lehe vastutav väljaandja ja ajalehe Post tegevdirektor, Sõnumilehe uudisteosakonna juhataja, SL Õhtulehe erikorrespondent ja Eesti Päevalehe majandustoimetuse juhataja. Raidla on teinud koostööd ajakirjale Ärielu.

Viimase aasta jooksul on ta vedanud majandusportaali Majanduslugu.

Aastail 2002-2008 koostas Raidla Eesti rikaste ja 2005-2008 ka dividendimiljonäride edetabeli.

Raidla on paljude raamatute autor. Tema sulest on raamatud  Hans H. Luigest, Rein Kilgist, Ain Hanschmidtist, Oliver Kruudast, Hansapanga asutajatest.

Raidla on pälvinud mitu korda ajakirjanike liidu preemia, ajalehtede liidu pressipreemia, Bonnieri uuriva ajakirjanduse auhinna ja olnud selle nominent. Eelmisel aastal pälvis Raidla Juhan Peegli stipendiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles